Γράμματα και σχόλια
ΟΣΥΟ: Επιτυχία για την Αριστερή Μαχητική Πρωτοβουλία

Την πρώτη της έδρα κέρδισε στο νέο Δ.Σ. της ΟΣΥΟ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών) η Αριστερή Μαχητική Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο 17ο συνέδριο που έγινε στις 7 & 8 Νοεμβρίου. 

Είναι και η πρώτη φορά που η αντικαπιταλιστική αριστερά καταφέρνει να κερδίσει έδρα στο χώρο αυτό, μιας και προηγούμενες απόπειρες για ενωτικά κατεβάσματα με δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν είχαν τελεσφορήσει λόγω της σεχταριστικής αντιμετώπισης του χώρου αυτού. Είναι μία μεγάλη νίκη δεδομένου ότι η υπόλοιπη αριστερά συρρικνώθηκε και η ΠΑΣΚΕ έχει πλέον απόλυτη πλειοψηφία. Το ΠΑΜΕ έχασε τη μοναδική έδρα που είχε και η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχασε επίσης μία έδρα. 

Αυτό το αποτέλεσμα όμως δεν ήρθε από το πουθενά. Μπορεί να κατέβηκε για πρώτη φορά ένα ψηφοδέλτιο σαν το δικό μας, με αιχμή και σύνθημα «ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ», όμως οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που στήριξαν και συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε δώσει μεγάλες μάχες στους χώρους μας και έχουμε συμβάλει ώστε οι επιθέσεις που δεχόμαστε να έχουν πάντα αγωνιστική απάντηση. Στις τοποθετήσεις μας επιμείναμε ότι χρειάζεται το Συνέδριο να βγει με αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλευρό των νέων συναδέλφων κυρίως της ΑΑΔΕ που δεν παίρνουν την προσωπική διαφορά, ενάντια στην αξιολόγηση, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες στο Δημόσιο. Με εκπροσώπηση πλέον και στο νέο Δ.Σ μπορούμε να προβάλουμε αυτές τις διεκδικήσεις από καλύτερη θέση. Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΣΚΕ) 39 ψήφοι - 9 έδρες, ΔΑΚΕ 9 ψήφοι - 2 έδρες, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ) 9 ψήφοι - 2 έδρες, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (Παράταξη από το Γενικό Λογιστήριο) 6 ψήφοι - 1 έδρα, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 4 ψήφοι - 1 έδρα, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ) 2 ψήφοι. 

Τιάνα Ανδρέου
Αριστερή Μαχητική Πρωτοβουλία Εργαζομένων