Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ηράκλειο: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο 4/6

Σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Ιούνη στις 6μμ στην πλ. Ελευθερίας καλεί με ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου. 

Όπως αναφέρει: “Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης δίνει το ελεύθερο σε ρατσιστικές, εθνικιστικές ομάδες να κάνουν την εμφάνισή τους, όπως έγινε στο Ηράκλειο, και να καθορίσουν το πολιτικό σκηνικό, απόπειρα που από την πρώτη στιγμή βρήκε απάντηση. Ντόπιοι, μετανάστες, πρόσφυγες, εργάτες και εργάτριες δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί την μάχη ενάντια στο ρατσισμό και σε αυτήν θα χρειαστούμε τα σωματεία που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών, τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων και κηδεμόνων, τις αντιρατσιστικές κινήσεις, την αριστερά, όλο τον δημοκρατικό κόσμο που θέλει να στείλει για άλλη μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα πως οι γειτονιές μας είναι ανοιχτές και οι πρόσφυγες καλοδεχούμενοι”. 

“Διεκδικούμε να ακυρωθούν οι μαζικές εξώσεις να κλείσουν οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες, όχι σε φράκτες στον Έβρο και το Αιγαίο, να εξασφαλιστεί στέγαση για όλους σε σπίτια και σε δομές μέσα στις γειτονιές, η Περιφέρεια Κρήτης και οι τοπικοί Δήμοι να ανοίξουν τώρα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για όλους, άστεγους, πρόσφυγες, Ρομά, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να πάρουν χαρτιά και άσυλο τώρα. Να έχουν δικαίωμα στην εργασία, καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ” τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης "Ανυπόταχτη Κρήτη" δηλώνοντας συμμετοχή “στις κινητοποιήσεις που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, οι επιτροπές προσφύγων από τα καμπ, οι κοινότητες μεταναστών και οι εργαζόμενοι στο προσφυγικό".