Περιβάλλον
Περιβάλλον: Παρασκευή 5 Ιούνη - Όλοι στο Σύνταγμα

Την Παρασκευή 5 Ιούνη, στην παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, βγαίνουμε ξανά στους δρόμους και ενώνουμε τις φωνές μας με τα κινήματα και τους αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο που αντιστέκονται στις πολιτικές που καταστρέφουν το περιβάλλον, το κλίμα και απειλούν τις ζωές μας προς όφελος του κέρδους.

Το πρόσφατο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, συνέχεια των μέτρων για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και συνολικά του τομέα της ενέργειας, είναι το δώρο της κυβέρνησης της ΝΔ στα αρπακτικά της αγοράς για να λεηλατήσουν ακόμα περισσότερο το φυσικό περιβάλλον αδιαφορώντας για την υγεία και τις ζωές μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τα σχέδια τους να μείνουν στα χαρτιά. Σε όλη την Ελλάδα τα κινήματα αντιστέκονται και μπλοκάρουν μία προς μία όλες τις προσπάθειες υλοποίησης αυτών των μαύρων σχεδίων. Από τις πόλεις και τα νησιά μέχρι τα βουνά ο κόσμος ξεσηκώνεται ενάντια στην εγκατάσταση των ΒΑΠΕ, στις εξορύξεις, στις χωματερές, στην καταστροφή των ρεμάτων. Οι πολλές και μεγάλες κεντρικές και τοπικές διαδηλώσεις δείχνουν ότι αυτά τα κινήματα έχουν και δύναμη και μαζικότητα. Τώρα είναι η ώρα του συντονισμού όλων αυτών των κινητοποιήσεων, τώρα είναι η ώρα να βγουν μπροστά τα εργατικά συνδικάτα γιατί η μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος πάει χέρι – χέρι με τη μάχη ενάντια στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να φορτώσει στις πλάτες μας την οικονομική, υγειονομική και περιβαλλοντική κρίση του καπιταλισμού.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

Να αποσυρθεί το ν/σ Χατζηδάκη. Αγώνας για να το ακυρώσουμε στην πράξη. Κλιμάκωση και συντονισμός των κινητοποιήσεων. Να σταματήσουν οι εξορύξεις και η εγκατάσταση ΒΑΠΕ του κάθε Μπόμπολα και Μυτιληναίου. Καμία δραστηριότητα στα δάση και στις περιοχές NATURA 2000. Να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τα ρέματα. Όχι στη λεηλασία των ελεύθερων χώρων. Όχι στο ξεπούλημα των λιμανιών και στα σχέδια νέων λιμενικών εγκαταστάσεων σε αστικές περιοχές. Όχι λιμάνι στη Πειραϊκή.

Να κλείσουν όλες οι χωματερές. Όχι νέοι ΧΥΤΑ, όχι στην ταφή και καύση των σκουπιδιών. Δημόσιος, κοινωνικός έλεγχος στη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ, καμία ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Να σταματήσει τώρα η χρήση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας. Φίλτρα προστασίας και ενίσχυση της τεχνολογίας που να μειώνει τους ρύπους που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα. Ενάντια στο λόμπι του πετρελαίου και των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενίσχυση και επέκταση των δημοσίων συγκοινωνιών, ενίσχυση και προσανατολισμό της έρευνας και τεχνολογίας προς αξιοποίηση των δυνατοτήτων για προγραμματισμένη ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε περιοχής χωρίς να αλλοιώνουν ή/και να καταστρέφουν το περιβάλλον.

Από την ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή και την Περιβαλλοντική Καταστροφή” στις 31/5.