Εργατικό κίνημα
Εργαζόμενοι Δήμου Πειραιά: Έκτακτη Συνέλευση, Παρασκευή μεσάνυχτα

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 στην έναρξη της πρωινής βάρδιας, 12:00 τα μεσάνυχτα, στην είσοδο του αμαξοστασίου (γκαράζ) του Δήμου Πειραιά Ρετσίνα 45, καλεί το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά προκειμένου να πάρει αποφάσεις ενάντια στις συνεχιζόμενες αυθαίρετες και αυταρχικές πειθαρχικές διώξεις των εργαζομένων στην Καθαριότητα από την Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη και της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Όπως καταγγέλλει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή του:

«Η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η εντατικοποίηση της εργασίας στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά έχει πάρει απροσδιόριστες διαστάσεις και ειδικά στους εργάτες που δουλεύουν σε εξαντλητικά ωράρια και χωρίς ημέρες ανάπαυσης. Ενώ η διοίκηση τους περιπαίζει χρεώνοντας τους ρεπό το Σαββατοκύριακο που μέσα από αγώνες των εργαζομένων έγιναν ημέρες ανάπαυσης και με νόμο.

Είναι απορίας άξιο πως η Δημοτική Αρχή θέλει να επιβάλλει στους εργαζόμενους να εργαστούν υπερωριακά όταν δεν τους καταβάλλονται σωστά ή και καθόλου τα δεδουλευμένα της υπερεργασίας τους, προκειμένου αυτά να δίνονται στους κάθε λογής «υπεύθυνους» και τους αργόμισθους της υπηρεσίας Καθαριότητας για υπερωρίες και νυχτερινά που «δουλεύουν» από την οικία τους.

Σε όλα αυτά αν προσθέσουμε, την αντεργατική, αυταρχική και αναξιοπρεπή συμπεριφορά του αντιδημάρχου Καθαριότητας που με χυδαίες και υβριστικές εκφράσεις καταφέρεται κατά των εργαζομένων, τις τριτοκοσμικές συνθήκες που συνεχίζουν να επικρατούν στο χώρο εργασίας του αμαξοστασίου, την χορήγηση με το σταγονόμετρο ακόμα και τώρα των απαραίτητων μέσων προστασίας από την μετάδοση του κορωνοϊού (αντισηπτικά, μάσκες κλπ) που παρά τις «ευχαριστίες» του Συλλόγου Εργαζομένων η «δωρεά» που ισχυρίζεται στην ευχαριστήρια ανακοίνωση του δεν έφτασε ποτέ στους εργαζόμενους, την μη χορήγηση των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους, την έλλειψη εμβολιασμών και των ετήσιων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, την αναξιοκρατία, τα «βολέματα», την αργομισθία και την άνιση κατανομή των υπερωριών, που το Σωματείο μας όλα τα χρόνια της διαχείρισης του Δήμου από την Δημοτική Αρχή του κ. Μώραλη τα έχει θέσει υπόψη της, καταλαβαίνει κανείς εύκολα, γιατί ο Δήμαρχος Πειραιά δεν δέχεται να συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά δεν εκφοβίζεται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται, γιατί δεν δεχόμαστε το «μπούκωμα» της δημοτικής αρχής για να κλείσουμε το στόμα μας και να μην αντιδρούμε στις αυθαιρεσίες και τις αντεργατικές επιλογές της δημοτικής αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη. Για όλα τα παραπάνω καλούμε τα μέλη μας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να συναποφασίσουμε και να οργανώσουμε την δική μας αντίδραση στις αυθαιρεσίες και την αυταρχικότητα της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης Καθαριότητας».