Εργατικό κίνημα
Όχι ιδιώτες στην ΕΥΔΑΠ

Η κυβέρνηση απειλεί να δώσει το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής στους ιδιώτες.

Απόπειρα ιδιωτικοποίησης στην ΕΥΔΑΠ μέσω ΣΔΙΤ κατήγγειλε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μηχανικών ΕΥΔΑΠ ενώ «η κυβέρνηση με το Υπουργείο εγκαινιάζουν έναν νέο διωγμό, 200 αυτή την φορά συναδέλφων από την Διεύθυνση Υδροληψίας της ΕΥΔΑΠ». Όπως αναφέρει: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προτίθεται να προβεί σε σύναψη σύμβασης με σύμπραξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), μετά από Διεθνή Διαγωνισμό, με αντικείμενο την “Διαχείριση - Λειτουργία και Συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας”. 

Ο Σύλλογος Μηχανικών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. εκφράζει την πλήρη διαφωνία του, στην πρόθεση του Υπουργείου για την σύναψη σύμβασης με ιδιωτικό φορέα… Για την εταιρεία μας αυτό θα επιφέρει μεγάλη επισφάλεια στην αδιάλειπτη υδροδότηση του Λεκανοπεδίου καθώς η ΕΥΔΑΠ Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για την αδιάλειπτη υδροδότηση της Αττικής, δεν θα μπορεί πλέον να ελέγξει τις διαδικασίες ασφαλούς υδροληψίας και μεταφοράς του αδιύλιστου νερού, με το οποίο τροφοδοτούνται οι μονάδες επεξεργασίας νερού και το δίκτυο διανομής του καθαρού νερού».

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα

«Tο Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής (φράγματα και ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, λίμνη Υλίκης, γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, υδραγωγεία, δίκτυα μεταφοράς 400 χλμ, αντλιοστάσια) είναι η κύρια υποδομή στον κύκλο του νερού, ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του λεκανοπεδίου της Αθήνας. Όποιος ελέγχει το νερό, ελέγχει την ζωή της κοινωνίας και των πολιτών της. Οι πολίτες του Λεκανοπεδίου δεν θα επιτρέψουν την παράδοση του νερού στα χέρια των επιχειρηματιών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΕΚΕΣ ΕΥΔΑΠ προτείνοντας στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ να προκηρύξει προειδοποιητική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υποδομών και να οργανώσει τη συνεργασία και κοινή δράση με Δήμους, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.