Εργατικό κίνημα
Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών: Ανοιχτή συνέλευση 9/6

Η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών οργανώνει ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 9 Ιούνη, στις 7μμ, στην πλατεία Αυδή στον Κεραμεικό. Με τη μάχη των εργατών στις τέχνες να συνεχίζεται και μπροστά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 13/6 και τις εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στις 20-25/6, η παράταξη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους ηθοποιούς διεκδικεί να συσπειρώσει όλο των κομμάτι των αγωνιστών που βρέθηκε και οργάνωσε τις κινητοποιήσεις των πολλών χιλιάδων και να συζητήσει μαζί τους τη συνέχεια.

Η ανακοίνωση της ΑΣΗ ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: “Για εμάς - σε αντίθεση με τους «χορηγούς» και τους επιχειρηματίες - ο Πολιτισμός είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Δεν θέλουμε τους νόμους της αγοράς να καθορίζουν το ποιοι συνάδελφοι θα δουλεύουν και ποιοι όχι. Αντίθετα διεκδικούμε από το κράτος και όλους τους Δήμους, να οργανώσουν θεατρικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όλη την επόμενη περίοδο. Με αυτόν τον τρόπο θα βρουν δουλειά όλοι οι συνάδελφοι και ταυτόχρονα να πάρει ανάσα η κοινωνία που είναι τσακισμένη από την  καραντίνα και την κρίση. 

Αγωνιζόμαστε για τη σύνδεση των ανθρώπων της Τέχνης με όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που παλεύουν, και αγωνίζονται, τους Εκπαιδευτικούς, του Υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό.  Για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει, χρειάζεται να συνδεθούμε σε κοινούς αγώνες με όλους όσους παλεύουν. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και όχι καθένας μόνος του, είναι το σύνθημα μας. 

Αγωνιζόμαστε σε σύγκρουση με το σύστημα που καταστρέφει κυριολεκτικά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Που δολοφονεί μαύρους εργάτες στη Μινεάπολη και τον Ζάκ Κωστόπουλο στην Αθήνα. Που πνίγει πρόσφυγες στα σύνορα, χτίζει φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες. Που καταστρέφει για το κέρδος το περιβάλλον.  

Αυτήν την προσπάθεια κάνει η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών συμμετέχοντας στις εκλογές του ΣΕΗ, και σε καλούμε να στηρίξεις και εσύ την αντικαπιταλιστική προοπτική. Να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε  τις μάχες μπροστά μας αλλά και τις εκλογές του ΣΕΗ, την Τρίτη 9 Ιούνη, στις 7μμ, στην πλατεία Αυδή, στον Κεραμεικό.”


Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 16 Ιούνη και οι εκλογές στις 20-25 Ιούνη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών είναι μια τεράστια ευκαιρία να δυναμώσει το σωματείο και αριθμητικά και πολιτικά σε μια πρωτόγνωρη περίοδο ριζοσπαστικοποίησης για τον κλάδο μας. 

Ως Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών δίνουμε τη μάχη για να έχει η συνέλευση μεγάλη συμμετοχή, για να βρεθούμε με τους συναδέλφους να συζητήσουμε την πολύτιμη εμπειρία των προηγούμενων βδομάδων και να οργανώσουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις. Τα σωματεία έχουν ξαναζωντανέψει με τη συμμετοχή πολύ κόσμου στο δρόμο, που ένα προηγούμενο διάστημα είχαν απαξιωθεί στα μάτια του με ευθύνη και των πολιτικών δυνάμεων που δεν έπαιρναν τις πρωτοβουλίες για να εμπλέξουν συναδέλφους και να δράσουν ενωτικά. Είναι τεράστια ευκαιρία να δυναμώσει και η αντικαπιταλιστική αριστερά στο σωματείο. Η Ανατρεπτική Συσπείρωση ήρθε σε επαφή με δεκάδες συναδέλφους μέσα στις κινητοποιήσεις και τις τηλεδιασκέψεις που οργάνωσε, που θέλουν να δώσουν τη μάχη μαζί μας και στις εκλογές και για ένα πιο δυνατό κίνημα καλλιτεχνών, ενωτικό και συντονισμένο με όλη την εργατική τάξη, αλλά και αιχμηρό πολιτικά με αντικαπιταλιστικά αιτήματα.

Πέρσα Κατσανούλη
ηθοποιός, υποψήφια με την Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών