Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Η ΚΕΕΡΦΑ στη Λέσβο

Με παλλεσβιακή απεργία και διαδηλώσεις αλληλεγγύης να μπλοκάρουμε τα σχέδια για μάντρωμα των προσφύγων στο Καρα Τεπέ ή και σε νέα φυλακή στη Λέσβο. 

Χαιρετίζουμε τις καθημερινές κινητοποιήσεις των προσφύγων της Μόρια, των γυναικών και των παιδιών που ζητάνε ελευθερία και άμεση μετακίνηση στην ενδοχώρα. Τα ΜΑΤ και η βία του Χρυσοχοίδη δεν μπορούν να πνίξουν τη δίκαιη φωνή διαμαρτυρίας των προσφύγων. 

Η κινητοποίηση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Λέσβο με συλλαλητήριο την Τρίτη 15/9 στη ΠΛ.Σαπφούς είναι βήμα που μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε άμεση κλιμάκωση με Παλλεσβιακή Απεργία και συγκεκριμένα στις 18 Σεπτέμβρη, μέρα της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Καταγγέλλουμε την καταστολή των κινητοποιήσεων των αλληλέγγυων και την αγαστή συνεργασία ΜΑΤ φασιστών για να επιβληθεί το μάντρωμα των προσφύγων στο Καρά Τεπέ. 

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, τα σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες του νησιού να στηρίξουν αγωνιστικά το αίτημα της άμεσης μετακίνησης των προσφύγων στην ενδοχώρα, της φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και σε σπίτια, με την άμεση κήρυξη Παλλεσβιακής απεργίας και συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, καταδίκης της νέας εισβολής των ΜΑΤ για την επιβολή με την βία της συνέχισης της ντροπής της Μόρια στο καταυλισμό σκηνών στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ. 

Να απαιτήσουμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να μείνουν σε σπίτια στις γειτονιές και σε κλειστά ξενοδοχεία. Να ανοίξουν τα σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση στην ενδοχώρα και την Ευρώπη, κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Να απαιτήσουμε την ενίσχυση των δομών υγείας, της παιδείας, των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον επισιτισμό-τουρισμό που έχασαν τις δουλειές τους -και όχι την κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας σε βάρος των προσφύγων. 

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Λέσβου