Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δίκη-Καταδίκη της Χρυσής Αυγής: 7 Οκτώβρη - Αντιφασιστικός απεργιακός ξεσηκωμός

20 Απρίλη 2015, Η απεργιακή αντιφασιστική διαδήλωση στον Κορυδαλλό, την πρώτη μέρα της δίκης της ΧΑ

Στις 7 Οκτώβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε για να βάλουμε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή. Την ίδια μέρα, στις 11πμ, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που πεντέμισι χρόνια τώρα δικάζει την εγκληματική οργάνωση θα ανακοινώσει την απόφασή του. Για το αντιφασιστικό κίνημα, το ραντεβού έξω από το Εφετείο Αθηνών είχε κλειστεί από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ημερομηνία.

Η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη αποφασίσει στάση εργασίας (8.30πμ-11.30πμ) για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Μαζί της συντάσσονται η ΟΛΜΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, το Σωματείο Εργαζόμενων στον δήμο Αγίου Δημητρίου, το ΣΕΗ, η ΕΣΠΗΤ και πολλά ακόμα συνδικάτα. Προσυγκέντρωση στις 9πμ στο Μετρό Αμπελοκήπων και πορεία προς το Εφετείο οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Το να πάρει το απεργιακό κάλεσμα πανεργατικά χαρακτηριστικά τις επόμενες βδομάδες και μέρες μέχρι τις 7 Οκτώβρη έχει τεράστια σημασία. Η καταδίκη των ναζί δολοφόνων θα εμποδίσει την επανανομιμοποίησή τους και μαζί όλου του παραστρατιωτικού μηχανισμού τους που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς. Θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην ασυλία που τους παρείχε τα προηγούμενα χρόνια η αστυνομία και όλος ο κρατικός μηχανισμός. Δεν θα επιτρέψει στους ναζί να πάρουν ξανά το πράσινο φως για να βγουν από τις τρύπες τους, να ανοίξουν ξανά γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές, ενισχυμένοι και από τα εκατομμύρια της κρατικής χρηματοδότησης.

Θα είναι επιπλέον ένα μεγάλο χαστούκι για την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ που με την πολιτική της τροφοδοτεί ξανά τους φασίστες και τις συμμορίες τους. Είτε παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού από την Μόρια μέχρι τον Έβρο και από το Τυμπάκι μέχρι τη Βικτώρια ανοίγοντάς τους το δρόμο. Είτε με τον εθνικισμό και την κόντρα με την Τουρκία που τους πριμοδοτεί και τους θρέφει. Όλη η κυβερνητική προσπάθεια να διασπάσει με τον ρατσισμό και τον σοβινισμό το εργατικό κίνημα, να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις αποτυχίες της ίδιας και του συστήματός της και να καταστείλει τους εργαζόμενους και τη νεολαία που παλεύουν όλες τις επιθέσεις της για να μην φορτωθούν τα βάρη της κρίσης και της πανδημίας, θα δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους η μάχη για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να είναι μια μεγάλη. Η εισαγγελική πρόταση που τους αθωώνει είναι καμπανάκι για τις προθέσεις της κυβέρνησης και του κράτους. Μόνο η δύναμη του κινήματος, η εργατική τάξη και η νεολαία, μπορούν να επιβάλουν ότι η ναζιστική συμμορία δεν θα πέσει στα μαλακά. Είναι σημαντικό ότι ήδη τα συνδικάτα μπαίνουν μπροστά στη μάχη. Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται να γενικευτεί και να απλωθεί. Ώστε εκείνη τη μέρα όλες οι δυνάμεις του κινήματος, η εργατική τάξη, η νεολαία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές, τα δημοατικά συμβούλια, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι αλληλέγγυοι, οι LGBTQ+, οι καλλιτέχνες, οι πανεπιστημιακοί, όλοι και όλες να είναι εκεί.

Η εμπειρία δείχνει ότι το κίνημα έχει τη δύναμη να στείλει τους ναζί βαθιά μέσα στη φυλακή. Αυτό ήταν που τα προηγούμενα χρόνια, μέσα και έξω από τα δικαστήρια, αποκάλυπτε τα εγκλήματά τους, τους απομόνωνε όπου προσπαθούσαν να πατήσουν το πόδι τους, αυτό ήταν που τους πέταξε από τη Βουλή και τους δημιούργησε τη μεγάλη κρίση στην οποία βρίσκονται σήμερα. Η απεργιακή αντιφασιστική δράση σημάδεψε και καθόρισε όλη αυτή την πορεία, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μέχρι την πρώτη μέρα της δίκης αλλά και στη συνέχεια.

Το ίδιο χρειάζεται να γίνει τώρα και με αυτό τον προσανατολισμό οργανώνει τη μάχη η ΚΕΕΡΦΑ, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Με καμπάνια υπογραφών εδώ και διεθνώς που βρίσκει μαζική ανταπόκριση. Με ψηφίσματα από χώρους δουλειάς που αποφασίζουν απεργία στις 7 Οκτώβρη. Με γύρο τοπικών εκδηλώσεων για να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος και στις γειτονιές και παντού. Για να φτάσουμε σε μια απεργιακή κινητοποίηση έξω από το Εφετείο που δεν θα έχει προηγούμενο. Και που δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για να επιβληθούν άλλες από τις μέγιστες ποινές και για τους 68 κατηγορούμενους.

Λένα Βερδέ

Ο Παύλος Ζει - Τσακίστε τους Ναζί

Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη η καρδιά του αντιφασιστικού κινήματος χτυπά στο Κερατσίνι, στη διαδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5μμ στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη), στο σημείο της δολοφονίας όπου βρίσκεται το Άγαλμα του αντιφασίστα μουσικού. Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η ΚΕΕΡΦΑ, δεκάδες κινήσεις, φορείς, συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε μαζική συμμετοχή. Την ίδια ώρα στην πλατεία Ζαρντέν καλεί το ΠΑΜΕ. Διαδηλώσεις προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα.

Κλείνουν επτά χρόνια από το βράδυ που ο Παύλος Φύσσα έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά περικυκλωμένος από το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, κατ' εντολή της ηγεσίας της ναζιστικής συμμορίας. Από τότε μέχρι σήμερα εκείνη την ημέρα οι δρόμοι βουλιάζουν από διαδηλωτές και διαδηλώτριες που βροντοφωνάζουν σε όλη τη χώρα “Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί” και “Οι ναζί στη φυλακή”. Η φετινή επέτειος όμως είναι ξεχωριστή. Γίνεται λίγες μόνο μέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Και θα είναι το πιο σημαντικό σκαλοπάτι που θα οδηγήσει στην αντιφασιστική απεργία και διαδήλωση στις 7 Οκτώβρη.

Η επιτυχία της θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα της δίκης. Θα θυμίσει ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν αυτή που έφερε τη ναζιστική οργάνωση στο σκαμνί, μετά τον ξεσηκωμό που την ακολούθησε. Ότι ήταν αυτή που επιβεβαίωσε με τον πιο τρανταχτό τρόπο μέσα στο δικαστήριο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με τάγματα εφόδου, με στρατιωτική δομή και εκπαίδευση, με ιεραρχία, πειθαρχία και οργανωμένο σχέδιο από την ηγεσία, όπως έδειξαν όλα τα στοιχεία για την εκτέλεσή της και όλες οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Ότι ήταν αυτή που από σημείο καμπής για τους φασίστες και την επικράτησή τους όπως έλπιζαν, έγινε σημείο καμπής για την ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος που τους οδήγησε στη διάλυση. Αλλά και ότι η απαίτηση να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι είναι σήμερα μεγαλύτερη και δυνατότερη από ποτέ.

Όλα αυτά τα μηνύματα θα ακουστούν την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι και όλες τις πόλεις. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων θα εξασφαλίσει ότι κανείς δεν θα μπορεί να αγνοήσει την αντιφασιστική πλειοψηφία που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε και συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να μπουν οι ναζί στη φυλακή. Στην πιο κρίσιμη μάλιστα στιγμή, παραμονές της απόφασης στο Εφετείο. Με την ορμή αυτών των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα θα οργανωθεί η 7 Οκτώβρη. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις!


Διαδηλώσεις 18/9

 
Αθήνα Άγαλμα Παύλου Φύσσα, Κερατσίνι, 5μμ
Πάτρα Πλατεία Γεωργίου 6μμ
Χανιά Πλατεία Αγοράς 6μμ
Βόλος Πλατεία Αγ. Νικολάου 7μμ
Ηράκλειο Λιοντάρια 6.30μμ
Θεσσαλονίκη Καμάρα 6.30μμ
Γιάννενα Περιφέρεια 7μμ
Ξάνθη Προκάτ 7μμ

Πειραιάς

Με μεγάλη συμμετοχή και σε κλίμα αγωνιστικής – αντιφασιστικής εγρήγορσης έγινε η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά την Παρασκευή 11/9. Το παρών έδωσε κόσμος της γειτονιάς, εκπαιδευτικοί αλλά και εργαζόμενοι από άλλα σωματεία, φοιτητές, αγωνιστές από την κίνηση «Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή». Δεν κατάφεραν να είναι μαζί μας οι πρόσφυγες από το camp του Σχιστού που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε αστυνομικό κλοιό μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τη Μόρια.

Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρία Ανδρέου, εκπαιδευτικός, που έκανε μια αναδρομή των μαχών που έχουμε δώσει επίμονα και ενωτικά στον Πειραιά, ειδικά από τότε που άνοιξε γραφεία η εγκληματική οργάνωση, αλλά και την έμφαση που δίνουμε στις αντιρατσιστικές μάχες.

Στη συνέχεια ο Τάκης Ζώτος, από την πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ εξήγησε πως ο ρόλος του αντιφασιστικού κινήματος μέχρι και την ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση είναι να συσκεφτεί ανοιχτά και με μαζικούς όρους σε όλες τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς και να βγάλει τη δική του απόφαση που δεν μπορεί παρά να είναι η καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και όλων των κατηγορουμένων.

Το λόγο πήρε μετά η Μαρία Ζαχαρία, γεν. γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, η οποία στάθηκε στο πώς τα αφεντικά και ειδικά οι εφοπλιστές της Ζώνης είχαν ανάγκη τη σιδερένια γροθιά των φασιστών για να τσακίσουν το εργατικό κίνημα. Η Άννα Στάμου από τη Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδας τόνισε τη σημασία της μάχης ενάντια στην ισλαμοφοβία, καταγγέλλοντας το αναίτιο κλείσιμο του τζαμιού στον Πειραιά από τη ρατσιστική κυβέρνηση της Ν.Δ. Ο Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με την Ανταρσία στο Λιμάνι, τόνισε την ανάγκη της κοινής αντιφασιστικής – αντιρατσιστικής πάλης για το εργατικό κίνημα. 

Ακολούθησαν τοποθετήσεις που στο κέντρο τους είχαν ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Ήταν πραγματικά μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που μας γέμισε αυτοπεποίθηση. Γι’αυτό και όσοι συμμετείχαν υπέγραψαν το κείμενο της ΚΕΕΡΦΑ και πήραν υλικά για να συμμετέχουν στην οργάνωση της μεγάλης αντιφασιστικής κινητοποίησης στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη.

Τιάνα Ανδρέου
μέλος ΔΣ ΟΣΥΟ, ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά

Χαλάνδρι

Με μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση την Παρασκευή 11/9 το απόγευμα στο Χαλάνδρι ξεκίνησε ο κύκλος εκδηλώσεων της ΚΕΕΡΦΑ για τη δίκη της ΧΑ. Πάνω από 80 άτομα την παρακολούθησαν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νεολαία.

Ομιλητές ήταν ο Κώστας Παπαδάκης από την πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ, ο Ηλίας Παπαχατζής από την ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, ο Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, ο Φίλιππος Κοντοδήμας, μαθητής, ο Τζοχόβα, πρόσφυγας από το καμπ της Κορίνθου και ο Ορέστης Ηλίας από την ΚΕΕΡΦΑ. Τη συζήτηση άνοιξε ο Κ. Παπαδάκης που αφού θύμισε τη μάχη εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας αυτά τα έξι χρόνια επεσήμανε την ανάγκη να κλιμακώσουμε για την καταδίκη των νεοναζί μπροστά και στην κάλυψη που τους προσφέρει εισαγγελία και κυβέρνηση. Ο Η. Παπαχατζής έφερε την συζήτηση από τους εργατικούς χώρους και την ανάγκη να βρίσκονται όλοι στις 7 του Οκτώβρη έξω από το Εφετείο. Καταχειροκροτηθηκε όταν μετέφερε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για στάση εργασίας τη μέρα της έκδοσης της απόφασης. Ο Σ. Λαπιέρης θύμισε τι σήμαινε για τις γειτονιές μας και τον κόσμο του αγώνα ότι το αντιφασιστικό κίνημα έδιωξε τα τάγματα εφόδου από τους δρόμους και έκλεισε τα γραφεία των ναζί. Ο Φ. Κοντοδήμας έβαλε την εικόνα της νεολαίας που από το άνοιγμα των σχολείων ετοιμάζεται για τις 7 Οκτώβρη.

Συγκινητικός ήταν ο Τζοχόβα που τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα της κοινής πάλης ενάντια στον ρατσισμό. «Να σκεφτόμαστε τα αδέρφια μας στα δάση της Λεσβου» είπε χαρακτηριστικά. Από την πυρκαγιά στη Μόρια ξεκίνησε και ο Ο. Ηλίας για να τονίσει ότι πρέπει να κλιμακώνουμε την πάλη ενάντια στην δολοφονική ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης. 

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις του κόσμου που συμμετείχε στην συζήτηση κάνοντας ξεκάθαρο ότι υπάρχει η ανάγκη να απλώσουμε τις δράσεις γειτονιά τη γειτονιά για να πάμε σε ένα συλλαλητήριο σεισμό στις 7 του Οκτώβρη. Ακόμα και μετά τη λήξη της συζήτησης, πολύς κόσμος δήλωνε την συμμετοχή του στις δράσεις για την προετοιμασία του συλλαλητήριου. 

Νεκτάριος Χάινταρ

Εκδηλώσεις ΚΕΕΡΦΑ

Ζωγράφου 
Τετάρτη 16/9, 7μμ, 
προαύλιο Εστίες Α’ ΦΕΠΑ
(Ούλωφ Πάλμε 2)
Ομιλητές: Κώστας Σκαρμέας πολιτική αγωγή, Βάσια Χριστοδούλου Κίνημα στην Πόλη, Ζαννέτα Λυσικάτου ΓΣ ΟΕΝΓΕ, Σάββας Κλεάνθους ακτιβιστής ΛΟΑΤΚΙ, Εύα Ντόκου φοιτήτρια ΚΕΕΡΦΑ, μετανάστες από Καμερούν
 
Αμπελόκηποι – Γκύζη
Πέμπτη 17/9, 7.30μμ,
ΜΕΤΡΟ Πανόρμου 
Ομιλητές: Δημήτρης Ζώτος πολιτική αγωγή, Κώστας Καταραχιάς σωματείο Άγιος Σάββας, Aργυρώ Γιαννουδάκη γονέας 10ο δημοτικό, Χριστιάνα Κατσανικάκη, φοιτήτρια Φιλοσοφικής, Εύα Ιλιάδη, εργαζόμενη ΜΚΟ
 
Ίλιον- Πετρούπολη-Άγιοι Ανάργυροι 
Κυριακή 20/9, 6.30μμ, 
Κεντρική πλατεία Ιλίου 
Ομιλητές: Δημήτρης Ζώτος πολιτική αγωγή, Αντώνης Πέττας Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, Γιώργος Χρόνης δάσκαλος, Κατερίνα Πατρικίου Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, Χρήστος Κουρνιώτης εκπαιδευτικός
 
Καλλιθέα 
Τρίτη 22/9, 7 μμ,
πλατεία Κύπρου
Ομιλητές: Κώστας Παπαδάκης πολιτική αγωγή, Χρήστος Ιωαννίδης, δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, Αργυρή Ερωτοκρίτου, νοσοκομείο Γεννηματάς, Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου δικηγόρος - ΚΕΕΡΦΑ
 
Ν. Ιωνία
Τετάρτη 23/9, 7.30μμ, 
πλατεία Σημηριώτη
Ομιλητές: Θανάσης Καμπαγιάννης πολιτική αγωγή, Αφροδίτη Φράγκου, δημοσιογράφος, LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μαρία Ντάσιου γιατρός, Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”
 
Κυψέλη - Πατήσια - Γαλάτσι
Πέμπτη 24/9, 7.30μμ,
πλατεία Κυψέλης
Ομιλητές: Κώστας Παπαδάκης πολιτική αγωγή, Μπάμπης Κόκλας πρόεδρος Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Λήδα Καζαντζάκη ιστορικός Τέχνης, Γιώργος Πίττας δημοσιογράφος, Μιχάλης Αφολαγιάν ακτιβιστής Black Lives Matter, Μαρία Γιούσεφ, φοιτήτρια
 
Πάτρα 
Πέμπτη 24/9, 7 μμ, 
Έσπερος, πλατεία Γεωργίου
Ομιλητές: Θανάσης Καμπαγιάννης πολιτική αγωγή, Στάθης Μακρίδης εκπαιδευτικός, Δημήτρης Μπελιάς, υγειονομικός ΚΕΕΡΦΑ. Συνδιοργάνωση ΚΕΕΡΦΑ-Πίξελ books-Αντίποδες
 
Θεσσαλονίκη - Χαριλάου
Πέμπτη 24/9, 7 μμ,
Πάρκο Χαριλάου 
Ομιλητές: Γιώργος Τσιάκαλος ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, Γιάννης Κούτρας γιατρός Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
 
Ελληνικό
Παρασκευή 25/9, 7μμ, 
πλατεία Σουρμένων 
Ομιλητές: Θανάσης Καμπαγιάννης πολιτική αγωγή, Άννα Στάμου Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου εκπαιδευτικός Διαπολιτισμικό Σχολείο Ελληνικού, Χρήστος Ευθυμίου πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου, Χρύσα Δουζένη Δίκτυο Αλληλεγγύης Προσφύγων, Γεωργία Σακελλάρη, φοιτήτρια ΕΜΠ, Στέλιος Γιαννούλης μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ 3Β-Γλυφάδας
 
Θεσσαλονίκη - Πολίχνη
Παρασκευή 25/9, 7 μμ, 
Ανοιχτό θέατρο Κρύας Βρύσης, Πολίχνη 
Ομιλητές: Κατερίνα Αβραμίδου Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Νίκος Χατζάρας, Βοήθεια στο Σπίτι, ΔΣ Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Ζαμπί, Εργαζόμενος σε ΜΚΟ
 
Ηράκλειο Κρήτης
Παρασκευή 25/9, 7μμ 
πλατεία Δασκαλογιάννη
Ομιλητές: Μύρων Μαρκάκης, ειδικευόμενος οφθαλμίατρος, Ηλίας Σεκέρης καθηγητής
 
Παγκράτι 
Σάββατο 26/9, 7μμ,
πλατεία Βαρνάβα
Ομιλητές: Κώστας Παπαδάκης πολιτική αγωγή, Kώστας Μανταίος μέλος ΔΣ ΣΦΕΑ, Ελένη Πορτάλιου ακτιβίστρια αντιρατσιστικού - περιβαλλοντικού κινήματος, Μαρία Χαρχαρίδου Νοσοκομείο Γεννηματάς, Νίκος Βούλτσος ΚΕΕΡΦΑ
 
Νέα Σμύρνη
Σάββατο 26/9, 7μμ,
πλατεία Ν. Σμύρνης
Ομιλητές: Έβελυν Αγγελίδη, ΔΣ ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου, Θεόφιλος Ζυγάς, ΔΣ Σωματείου εργαζομένων Δήμου Ν. Σμύρνης, Κατερίνα, μαθήτρια Λυκείου, Δημήτρης Δασκαλάκης, ΚΕΕΡΦΑ
 
Θεσσαλονίκη - Κέντρο
Σάββατο 26/9, 7 μμ, 
Θεατράκι Δημαρχείου Θεσσαλονίκης 
Ομιλητές: Θανάσης Καμπαγιάννης, πολιτική αγωγή, Στέλιος Νικητόπουλος, δημοσιογράφος ΕΡΤ3 ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ, Δήμητρα Κομνιανού συντονίστρια ΚΕΕΡΦΑ
 
Eξάρχεια
Κυριακή 27/9, 7μμ, 
πεζόδρομος τέρμα Βαλτετσίου
 
Χανιά 
1/10, 6μμ,
Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας
Ομιλητές: Θανάσης Καμπαγιάννης, πολιτική αγωγή, Αλί Μουσταφάογλου ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων 
 
Βόλος
Παρασκευή 2/10, 7 μμ, 
θεατράκι Αναύρου
 
Γιάννενα
Σάββατο 3/10, 7μμ,
Εργατικό Κέντρο
 
Ξάνθη
Σάββατο 3/10, 7μμ,
Πολυτεχνείο Ξάνθης - ΠΡΟΚΑΤ