Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ηράκλειο Κρήτης: Τσακίστε τους φασίστες

Την Τετάρτη 9/9 φασιστοειδή οργάνωσαν συγκέντρωση μίσους στο Τυμπάκι η οποία κατέληξε σε επίθεση σε ακόμα τέσσερις Πακιστανούς εργάτες. Οι φασίστες βανδάλισαν και χώρο που λειτουργούσε ως τζαμί. Ένας από τους βασικούς διοργανωτές της φασιστοσύναξης είναι στενός συνεργάτης του υπόδικου Κασιδιάρη. Το πογκρόμ αυτό ήταν η κορύφωση των ρατσιστικών επιθέσεων που δέχονται οι μετανάστες εργάτες στο Τυμπάκι και στις Μοίρες. 

Για μεγάλο διάστημα ρατσιστές με τις πλάτες της αστυνομίας οργάνωναν επιθέσεις στους μετανάστες εργάτες, πράγμα που έχει καταγγείλει το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου από τα μέσα του καλοκαιριού και που ανέδειξε με ανακοίνωσή του μετά το μαχαίρωμα μετανάστη εργάτη στο εργοστάσιο Γιαννακάκης στις 28/9. Τα θύματα αυτών των επιθέσεων είναι δεκάδες -το μαχαίρωμα ήταν το αποκορύφωμα.

Η Πακιστανική Κοινότητα μαζί με αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου συναντήθηκε με τους εργάτες σε Μοίρες και Τυμπάκι για να συζητήσει μαζί τους την κατάσταση αλλά και να πάρει πρωτοβουλίες δράσης ώστε να βάλουμε τέλος σε αυτά τα περιστατικά. Οι εργάτες μάς είπαν πως, με εξαίρεση τις επιθέσεις, δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα με τους πολίτες του Τυμπακίου, ενώ μάθαμε πως στην “Παγκρήτια σύναξη”, όπως ονόμασαν τη συγκέντρωσή τους οι φασίστες, οι ντόπιοι ήταν μόνο 3 ενώ οι υπόλοιποι είχαν μαζευτεί από τις γύρω περιοχές, ακόμη και από το Ρέθυμνο. Επιπλέον, τόνισαν πως ο κόσμος χρειάζεται να μάθει την αλήθεια, πως δεν υπήρξε ποτέ βιασμός εργαζόμενης από τους μετανάστες εργάτες και πως όλο αυτό είναι ένα ψέμα γύρω από το οποίο προσπαθούν οι φασίστες να διεγείρουν μίσος σε βάρος των Πακιστανών. 

Συζητώντας με τους μετανάστες εργάτες συμφωνήσαμε στην διοργάνωση διαδήλωσης στο Ηράκλειο της Κρήτης με τους εργάτες από το Τυμπάκι και τις γύρω περιοχές για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και περαιτέρω δράσεις στο άμεσο χρονικό διάστημα. Επιπλέον η Πακιστανική Κοινότητα και η ΚΕΕΡΦΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους των σωματείων όπως το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και το Συνδικάτο Οικοδόμων για να αντιμετωπίσουμε από κοινού την κατάσταση. Να στείλουμε το μήνυμα πως ντόπιοι και μετανάστες εργάτες παλεύουμε ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες. 

Στόχος μας σαν ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου είναι να κατέβουν αυτοί οι εργάτες και στην διαδήλωση στις 18 Σεπτέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς και στην εκδήλωση που θα διοργανώσουμε στα τέλη του Σεπτέμβρη εν όψει της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτώβρη αλλά και στις επόμενες δράσεις μας. Η κοινωνία της Κρήτης έχει δείξει πολλές φορές τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά αντανακλαστικά της και θα πρέπει να το κάνει ξανά, για να στείλουμε τους φασίστες στη φυλακή με την ολοκληρωτική τους καταδίκη και να δείξουμε πως όταν μετανάστες εργάτες δέχονται επίθεση αυτό είναι πρόκληση και επίθεση σε όλους τους εργάτες ανεξαρτήτως καταγωγής.

Λεωνίδας Μαρουλάσοφ
ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου Κρήτης