Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δώστε στέγη

Αγ. Θεόδωροι. Φωτό: Solidarity with migrants

Ο Μηταράκης πετάει στο δρόμο, μέσα στη παγωνιά, οικογένειες προσφύγων, με δεκάδες γυναίκες και παιδιά ανάμεσα τους ακόμη και βρέφη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ στις 13 Φλεβάρη. Η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά να κάνει έξωση σε οικογένειες Ιρακινών και Σύριων από τις εστίες τους στην Ηλιόχαρη στους Άγιους Θεοδώρους επειδή χαρακτηρίστηκαν πρόσφυγες! Η απάνθρωπη συλλογιστική τους δεν έλαβε καν υπόψη ότι στη συγκεκριμένη δομή διαμένουν κατά βάση άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, “αφού δεν έχουν καμία δυνατότητα να μετακινηθούν καθώς έχουν χάσει και το δικαίωμα στο επίδομα, βρέθηκαν σε σκηνές στην άκρη του δρόμου μέσα στο ψύχος. Έντεκα οικογένειες από τη Συρία και το Ιράκ, με γυναίκες και παιδιά, με άτομα με αναπηρία, είναι στον δρόμο εδώ και τέσσερις ημέρες. Η κυβέρνηση αντί να βρει χώρους να στεγάσει τους χιλιάδες άστεγους εν μέσω πανδημίας και ψύχους δημιουργεί νέους άστεγους... στερεί το δικαίωμα σε ασφαλή στέγη αντί να κρατήσει ανοικτά τα ξενοδοχεία δίνοντας δουλειά σε άνεργους ξενοδοχοϋπάλληλους”. 

Καταλήγει απεθυνόμενη στην κυβέρνηση, τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά: “Απαιτούμε την μετακίνηση των οικογενειών σε ασφαλή, ζεστό και ανθρώπινο χώρο, άμεσα”.