Εργατικό κίνημα
Πειραϊκή: Απόφαση δικαστηρίου για COSCO

12/2, Δικαστήριο Πειραιά. Φωτό: Ανταρσία στο Λιμάνι

Η απόφαση που έβγαλε το δικαστήριο μετά την αίτηση αναστολής των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η COSCO ώστε να συνεχίσει να ρυπαίνει τη θάλασσα και να καταστρέφει την Πειραϊκή, ήταν να συνεχιστούν τα έργα υπό προϋποθέσεις. 

Η Δήμητρα Βήνη, κοινοτική σύμβουλος Α’΄κοινότητας Πειραιά σε ανάρτησή της γράφει ότι το δικαστήριο «έβαλε μόνο όρους σχετικά με τη ρύπανση από το κεσόν πάρα το γεγονός ότι κι οι δύο εταιρείες COSCO και ΤΕΚΑΛ αρνήθηκαν ότι υπήρξε ρύπανση. Περιμένουμε το κανονικό δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων και ενεργοποιούμε τις δυνάμεις μας για να μην περάσουν οι παρανομίες τους που είναι πάρα πολλές».

«Με απροκάλυπτη θρασύτητα η  COSCO ισχυρίζεται ότι τα κέρδη της είναι πιο σημαντικά από την ιστορική κληρονομιά, το περιβάλλον, την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της πόλης», τονίζει η Ανταρσία στο Λιμάνι. «Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που τα δίνει όλα στους επενδυτές φίλους της και όλων των προηγούμενων που οργάνωσαν και υλοποίησαν το ξεπούλημα του ΟΛΠ, η στήριξη της Περιφέρειας και της δημοτικής αρχής του Πειραιά στα σχέδιά της, δίνουν το δικαίωμα στην κάθε COSCO να περιφρονεί με ωμότητα κάθε έννοια δημόσιου συμφέροντος».