Εργατικό κίνημα
Επισιτισμός-Τουρισμός: Κινητοποίηση εργαζομένων 19/2

12/2, Κινητοποίηση εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό. Φωτό: Κίνηση “Καμαριέρα”

Την Παρασκευή 19 Φλεβάρη κατεβαίνουν για άλλη μια φορά σε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό στο Υπουργείο Εργασίας στις 12 το μεσημέρι. Προηγήθηκε συγκέντρωση στο υπουργείο και πορεία στη Βουλή στις 12/2. Σε συνάντηση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού με τον υπουργό Εργασίας Χατζηδάκη εκείνη τη μέρα, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα λυθεί, το τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη πάνω από 80.000 εποχικών εργαζομένων, ελαστικά απασχολούμενων στα Ξενοδοχεία που κινδυνεύουν εν μέσω πανδημίας να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όμως αυτό είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Συνεχίζεται η μάχη για επίδομα στο ύψος του μισθού σε όλους, συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις, εμβολιασμό για όλους τους εργαζόμενους και να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία και τα μαγαζιά με κρατικοποίηση, για στέγη και σίτιση σε όσους τα έχουν ανάγκη. Με αυτά τα αιτήματα η αντικαπιταλιστική κίνηση στον Επισιτισμό – Τουρισμό «Καμαριέρα» καλεί στη νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 19/2. Δίνει ταυτόχρονα τη μάχη να συμμετέχει απεργιακά το Συνδικάτο στη μεγάλη απεργία στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών.

“Το ολικό λοκντάουν δεν είναι ούτε λύση ούτε το εφαρμόζει η κυβέρνηση. Κάθε φορά που ανακοινώνεται σκλήρυνση ή άμβλυνση των μέτρων, ούτε λόγος δε γίνεται για κλείσιμο επιχειρήσεων, δηλαδή για υποχρέωση των εργοδοτών να μην απαιτούν την μετακίνηση των εργατριών και εργατών, ούτε καν για υποχρεωτική τηλεργασία. Με αυτό τον τρόπο ούτε χρόνος κερδίζεται ούτε ζωές. Η ΝΔ είναι λερωμένη με αίμα από την εμμονή στα μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού και στην έμφυτη τάση της να αφήνει τους εργοδότες να κάνουν οτιδήποτε τους βολεύει. Δε θα τους περάσει!”, γράφει σε ανακοίνωσή της η Καμαριέρα.