Εργατικό κίνημα
Αγ. Σάββας: Κάτω τα χέρια από το Σωματείο

12/2, Συνέλευση στον Αγ. Σάββα

Την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις επιθέσεις που δέχονται, με αποκορύφωμα την απόλυση του προέδρου του Συλλόγου τους, Κώστα Καταραχιά, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον Άγιο Σάββα στη γενική τους συνέλευση την Παρασκευή 12 Φλεβάρη. Μετά την πανυγειονομική απεργία στις 23 Φλεβάρη, στην οποία ετοιμάζονται να συμμετάσχουν μαζικά, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχωρούν σε νέα 7ωρη στάση εργασίας στις 2 Μάρτη. Ενώ στηρίζουν και τη φετινή απεργιακή 8 Μάρτη και την κινητοποίηση στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος με στάση εργασίας, οργανώνοντας ως Σύλλογος εκδήλωση ενάντια στο σεξισμό στις 26 Φλεβάρη.

Ο Κώστας Καταραχιάς μας έδωσε την εικόνα: «Η γενική συνέλευση έγινε τρεις μέρες μετά την άθλια απάντηση της 1ης ΥΠΕ ότι η σύμβασή μου δεν θα ανανεωθεί ως τον Οκτώβρη του 2021 όπως όλων των επικουρικών γιατρών πανελλαδικά γιατί “δεν είμαι απαραίτητος”. Έχουν το θράσος να απολύουν έναν γιατρό χαρακτηρίζοντάς τον “μη απαραίτητο” όταν το ΕΣΥ έχει τόσες χιλιάδες ελλείψεις σε προσωπικό. Και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, που αυτές οι ελλείψεις έχουν βγει εκρηκτικά στο προσκήνιο. Η πραγματικότητα είναι ότι θέλουν να χτυπήσουν ένα από τα πιο μαχητικά σωματεία στο χώρο της Υγείας, που αποκαλύπτει και παλεύει την εγκληματική πολιτική τους στη διαχείριση της πανδημίας και όχι μόνο, για να μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι το “έργο” τους.

Προφανώς η απάντησή τους επεστράφη ως απαράδεκτη, με την προειδοποίηση ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί. Όπως και θα γίνει. Η συνέλευσή μας, που είχε συμμετοχή από όλα τα τμήματα και τις ειδικότητες, συζήτησε για όλα. Για τις παράλογες μετακινήσεις προσωπικού που συνεχίζονται και αποδυναμώνουν το νοσοκομείο μας για να καλύπτονται οι τρύπες αλλού. Για την υπολειτουργία του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου που απειλείται με κλείσιμο εδώ και καιρό γιατί δεν κάνουν προσλήψεις. Για τις ελλείψεις σε υλικά, όπως πρόσφατα σε μάσκες(!), καλώντας εμμέσως πλην σαφώς το προσωπικό να φέρει δικές του από το σπίτι. Για τον εμβολιασμό, που σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να γίνεται σε ένα ογκολογικό νοσοκομείο όπως ο Άγιος Σάββας και τους βάζει όλους σε κίνδυνο, υγειονομικούς, ασθενείς και πολίτες.

Η οργή για όλα αυτά, που επιχειρείται να αποσιωπηθούν μέσα από την απόλυσή μου, είναι μεγάλη σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες. Αποφασίσαμε ότι συμμετέχουμε μαζικά στην πανυγειονομική απεργία στις 23 Φλεβάρη και την οργανώνουμε με περιοδείες, ενημερώσεις, συζητήσεις. Αμέσως μετά, πάμε για νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση σαν νοσοκομείο, με 7ωρη στάση εργασίας στις 2 Μάρτη. Και συνεχίζουμε με στάση εργασίας 1μμ-3μμ στις 8 Μάρτη, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και οργανώνοντας πιο πριν, στις 26/2, εκδήλωση στο νοσοκομείο ενάντια στον σεξισμό. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ανατρέψουμε όλες τις επιθέσεις τους».