Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: Εκλογές στα σωματεία - Νίκες για την Αριστερά

30/5, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου. Η Ενωτική Πρωτοβουλία τη μέρα των εκλογών του σωματείου. Φωτό: ΣΕΚ Γκύζη

Χαστούκι για τη ΔΑΚΕ, τον Άδωνι και την κυβέρνηση ήταν τα αποτελέσματα των εκλογών στα νοσοκομεία Γεννηματάς και Έλενα Βενιζέλου, με την Αριστερά να είναι συνολικά πιο ενισχυμένη σε ψήφους και έδρες.

 

Στο Έλενα Βενιζέλου ως Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή δώσαμε μια μεγάλη μάχη στις εκλογές και την κερδίσαμε. 

Διπλασιάσαμε τις ψήφους και τις έδρες μας, ενώ εκλέξαμε και έναν αντιπρόσωπο για την ΠΟΕΔΗΝ. Η ανατροπή έγινε πριν δύο χρόνια όταν ήρθε ο Κώστας Καταραχιάς στο νοσοκομείο και η Αριστερά πήρε το προεδρείο του ΔΣ από τη ΔΑΚΕ μετά από πάρα πολλά χρόνια. Φέτος συνεχίστηκε ακόμα πιο δυνατά. Κι αυτό γιατί οργανώσαμε συνελεύσεις που δεν γίνονταν ποτέ πιο πριν, επιτυχημένες πολιτικές εκδηλώσεις ενάντια στον σεξισμό και τον ρατσισμό και τη συμμετοχή μας σε όλους τους αγώνες. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μόνιμων και συμβασιούχων. Για την αύξηση των μισθών, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά γιατί δεν μπορεί νοσηλευτικό προσωπικό 67 χρονών να νοσηλεύει ασθενείς. 

Κ.Λ.Μ.,
Μαία, Πρόωρα Α' 

Αποτελέσματα για ΔΣ στο Έλενα Βενιζέλου:

ΑΡΜΑ (ΣΥΡΙΖΑ) 228 ψήφοι και 5 έδρες,
ΔΑΚΕ (ΝΔ) 165 ψήφοι και 4 έδρες,
Ενωτική Πρωτοβουλία 83 ψήφοι και 2 έδρες,
Ανεξάρτητοι 35 ψήφοι,
ΠΑΜΕ 8 ψήφοι. 


 

Στις εκλογές του Γεννηματάς η Αριστερά βγήκε πιο ενισχυμένη και σε έδρες και σε ψήφους. 

Η ΔΑΚΕ έχασε μία έδρα (από τις 6 στις 5) παρά το ότι είχε ένα ψηφοδέλτιο με όλους/ες τους/τις προϊστάμενους/ες των νοσηλευτικών τμημάτων που την τελευταία διετία-τριετία πήραν την ανάθεση από τον Διοικητή που είναι ΝΔ με κριτήριο το να προέρχονται από τους κόλπους της. Άσκησε πίεση σε μόνιμους και συμβασιούχους για να διατηρήσει και να αυξήσει τη δύναμή της, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ΠΑΣΚΕ στην πράξη ήταν ουρά της ΔΑΚΕ, γι' αυτό δεν μπόρεσε πείσει ότι το κοινό κατέβασμα με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αντιδεξιό μέτωπο και έχασαν μία έδρα ως Ενωτική. Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή αύξησε τις ψήφους της διατηρώντας τις 3 έδρες και εξέλεξε έναν επιπλέον αντιπρόσωπο για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Η οργή για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την υποστελέχωση κάτω από τα όρια ασφαλείας που έβγαλε τον κόσμο στη σύγκρουση εκφράστηκε και στις εκλογές.  

Μαρία Χαρχαρίδου,
νοσηλεύτρια, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΑ Γεννηματάς

Αποτελέσματα για ΔΣ στο Γεννηματάς: 

Ψήφισαν 1.369 από 1.316.
ΔΑΚΕ (ΝΔ) 541 ψήφοι από 522 και 5 έδρες από 6,
Ενωτική (ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητοι) 314 ψήφοι και 3 έδρες (από 4 αθροιστικά),
Αγωνιστική Πρωτοβουλία 274 από 230 και 3 έδρες,
ΕΣΑΚ (ΚΚΕ) 172 από 82 και 2 έδρες από 0,
Ταξική πορεία 37 ψήφοι από 37.

Για ΠΟΕΔΗΝ:
ΔΑΚΕ 9 από 7 αντιπροσώπους,
Αγωνιστική Πρωτοβουλία 4 από 3,
Ενωτική 6,
ΕΣΑΚ 3 από 1.