Γράμματα και σχόλια
Κάτω τα χέρια από τους αλληλέγγυους

Φωτό από την κατάληψη της Νομικής σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη τον Μάη

Συνεχίζει την απεργία πείνας, η Lea Courtois Dakpa, η μοναδική από τους 9 ευρωπαίους συλληφθέντες από την κατάληψη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στη Νομική, που εξακολουθεί να κρατείται, υπό απέλαση, στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας. Όπως αναφέρει σε δηλώσεις της τις τελευταίες μέρες:  

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είμαι το μόνο άτομο από την υπόθεση των 9 διεθνών Ευρωπαίων κρατούμενων που έχει απομείνει στην Αμυγδαλέζα… Αυτή η απόφαση του ελληνικού κράτους είναι τόσο φυλετικά όσο και πολιτικά φορτισμένη… Μεγαλώνοντας ως μαύρη, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αφρική, έχω δει από πρώτο χέρι τα απομεινάρια της αποικιακής καταπίεσης και τον αγώνα για αυτοδιάθεση… Η απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης {σ.σ. στην Αμυγδαλέζα} αποτέλεσε κύριο λόγο για να ξεκινήσω αυτή την απεργία πείνας και τα αιτήματα μου είναι ξεκάθαρα... Συνεχίζω την απεργία πείνας και δεν θα σπάσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μου. Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους! Τέλος σε όλες τις διοικητικές κρατήσεις!».

Σε μια άλλη απόπειρα δίωξης του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, σύμφωνα με καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας: «Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σταμάτησαν αναρχικό φοιτητή μαζί με φιλικό του πρόσωπο δύο στενά κάτω από το σπίτι του και τον συνέλαβαν για φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και απείθεια, επειδή φέρεται να συμμετείχε την προηγούμενη μέρα σε παρέμβαση κατά της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και τη συνεργασία ελληνικών πανεπιστημίων στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στου Ζωγράφου». Η Πρωτοβουλία καλούσε σε συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 4/6 στα δικαστήρια Ευελπίδων.