Γράμματα και σχόλια
Πολεμική άσκηση με το Ισραήλ!

Δεν έχει πάτο η υποστήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Την ίδια στιγμή που καθημερινά τα ισραηλινά μαχητικά σπέρνουν τον θάνατο σε χιλιάδες άμαχους στην Γάζα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στις 27 Μαΐου στην πρώτη κοινή αεροπορική ελληνοϊσραηλινή άσκηση μετά τις 7/10/23.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό είναι «καλό» για λόγους «εθνικού συμφέροντος»! Σύμφωνα με την Καθημερινή που επικαλείται «αρμόδιες στρατιωτικές πηγές», «η άσκηση έλαβε χώρα στον ζωτικό για τα ελληνικά συμφέροντα χώρο νοτίως της Κρήτης, την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει στην επικαιρότητα το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Ενώ Ανατολική Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απειλούνται ανά πάσα στιγμή να πάρουν φωτιά -με το Ισραήλ, πέρα από την Γάζα, να βομβαρδίζει Λίβανο, Συρία, Ιράκ και Ιράν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμαχεί με το κράτος χασάπη του Ισραήλ ρίχνοντας κι άλλο λάδι στον επικίνδυνο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο των ΑΟΖ, που δεν έχει να κάνει τίποτε με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.  

Το περιεχόμενο της ίδιας της άσκησης αποκαλύπτει τον επιθετικό ρόλο που διεκδικεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ελληνικό καπιταλισμό στους νατοϊκούς σχεδιασμούς από τη Μ. Ανατολή μέχρι την Ουκρανία: «ισραηλινό ιπτάμενο τάνκερ παρείχε εναέριο ανεφοδιασμό σε μεγάλο αριθμό ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών». Άσκηση για να επιχειρήσουν που άραγε, στην Τεχεράνη, στη Σαναά, στην Άγκυρα; 

Και ενώ η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται να διοργανώσει τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη μεγάλη διασυμμαχική άσκηση Ramstein Flag, η φρεγάτα Ύδρα επιστρέφει από τον πραγματικό πόλεμο στον οποίο έχει εμπλακεί στην Ερυθρά (όπου την περασμένη εβδομάδα οι Χούθι στόχευσαν για δεύτερη φορά το ίδιο το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, «χωρίς ζημιές ή τραυματισμούς» όπως επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ) - περιμένοντας να αντικατασταθεί από την φρεγάτα Ψαρρά. Και ο Μητσοτάκης πάει με τον Δένδια στην Γαλλία για να συναντήσουν τον Μακρόν, να επιβλέψουν την κατασκευή των τριών φρεγατών Βelharra και να συζητήσουν την αγορά μιας τέταρτης καθώς και έξι ακόμη Rafale. Άμα είναι για πόλεμο, «λεφτόδεντρα» υπάρχουν.