Εργατικό κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Δυνατά η βάση προς τα Συνέδρια

Στην τελική ευθεία για να ολοκληρωθούν πανελλαδικά βρίσκονται οι εκλογές των συλλόγων των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη αντιπροσώπων ενόψει της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ (εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας) και του 21ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ (Δευτεροβάθμια). Γίνονται τη στιγμή που ολοκληρώνεται άλλη μία χρονιά που οι αγώνες των εκπαιδευτικών κατάφεραν να αντικρούσουν την -πιο σκληρή από ποτέ- προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την αξιολόγηση, με την εξέγερση της βάσης να ξεπερνάει τη γραμμή του συμβιβασμού της ηγεσίας των ομοσπονδιών και να επιβάλλει την προοπτική του αγώνα. Οι εκπαιδευτικοί του δικτύου “η Τάξη μας” που συμμετέχουν στα σχήματα των Παρεμβάσεων παλεύουν για να εκφραστεί αυτή η εξέγερση και στα συνέδρια για να βάλουν την προοπτική κλιμάκωσης για τη νέα σχολική χρονιά.

«Στις εκλογές στον ΣΕΠΕ Ξάνθης ως Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση φτάσαμε να τριπλασιάσουμε τις ψήφους μας από τις προηγούμενες αντίστοιχες εκλογές, την ώρα που η ΔΑΚΕ, η παράταξη της κυβέρνησης, χάνει περίπου το ένα τέταρτο της δύναμής της», μας λέει ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ. «Εδραιωνόμαστε ως δεύτερη δύναμη στον σύλλογο των δασκάλων, ενισχυμένοι ακόμα περισσότερο και από τις εκλογές για το ΔΣ του συλλόγου τον Δεκέμβρη του 2023. Από την συντριπτική πλειοψηφία των εκλογών που γίνεται στους εκπαιδευτικούς έρχεται το ίδιο μήνυμα που στην Ξάνθη φάνηκε τόσο δυνατά: οι συνάδελφοι ψάχνουν ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια της Αριστεράς γιατί πιστεύουν στην κλιμάκωση των αγώνων και στη ρήξη με το Υπουργείο και την κυβέρνηση.

Ουσιαστικά εκφράστηκε και στις κάλπες, που δεν γίνεται πάντα, η δυναμική των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι νέοι συνάδελφοι που συμμετείχαν δυναμικά και στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και στην εκλογική μάχη. Το κερδίσαμε γιατί ως σχήμα των Παρεμβάσεων βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης, από τις περιοδείες και τις συνελεύσεις μέχρι τις απεργίες, κλαδικές και πανεργατικές. Η κατά κάποιο τρόπο συμπόρευση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ έχει οδηγήσει πολύ κόσμο να ψάξει κάτι πιο αγωνιστικό.

Τέλος, αυτά τα αποτελέσματα σημαίνουν μεγαλύτερες και πιο τολμηρές πρωτοβουλίες από τη δική μας μεριά. Να κλιμακώσουμε απεργιακά, πέρα από την απεργία-αποχή, τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και τη συνολική διάλυση του δημόσιου σχολείου. Να βάλουμε μπροστά τις μάχες κόντρα στον ρατσισμό, τον ακροδεξιό λόγο της ΝΔ και τους φασίστες».

Αποτελέσματα εκλογών της προηγούμενης εβδομάδας:
 
ΣΕΠΕ Ξάνθης: ΔΑΚΕ (ΝΔ) 156 ψήφοι (από 214) 2 αντιπρόσωποι, Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις) 113 ψήφοι (από 39) 1 αντιπρόσωπος, ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) 93 ψήφοι (από 78) 1 αντιπρόσωπος, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) 82 ψήφοι (από 80) 1 αντιπρόσωπος, Αυτόνομο Δίκτυο (ΣΥΡΙΖΑ) 66 ψήφοι (από 110)
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: ΔΙΕΞΟΔΟΣ (Παρεμβάσεις) 219 ψήφοι 3 αντιπρόσωποι, ΑΣΕ 129 ψήφοι 2 αντιπρόσωποι, ΔΗΣΥ 82 ψήφοι , ΔΑΚΕ 19. 
ΣΕΠΕ Αθηνά: Πρωτοβουλία 221 ψήφοι 2 αντιπρόσωποι, Ανεξάρτητη Παρέμβαση (Παρεμβάσεις) 169 ψήφοι 2 αντιπρόσωποι, ΔΑΚΕ (ΝΔ) 95 ψήφοι 1 αντιπρόσωπος, ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) 76 ψήφοι 1 αντιπρόσωπος, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) 59 ψήφοι
ΣΕΠΕ Θουκυδίδης: (Ελληνικό-Αργυρούπολη-Άλιμος): ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) 153 ψήφοι 2 αντιπρόσωποι, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) 83 ψήφοι 1 αντιπρόσωπος, ΕΝΕΔΡΑ (στηρίζεται από το δίκτυο “η Τάξη μας”) 55 ψήφοι 1 αντιπρόσωπος, ΔΑΚΕ 51 ψήφοι, Αυτόνομο Δίκτυο 39 ψήφοι.