Περιστέρι

Ο αγώνας των εργαζόμενων της εταιρείας Λούκισα συνεχίζεται χάρη στην τεράστια αλληλεγγύη που έχει ξεσηκωθεί από τον κόσμο του Περιστερίου. Την Πέμπτη 5/1 γύρω στα 70 άτομα από την περιοχή, ανάμεσά τους μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΠΑΜΕ, βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου, ύστερα από κάλεσμα των ίδιων των εργαζομένων που είχαν πληροφορίες ότι θα γίνουν προσπάθειες απεργοσπασίας.

Η πρόκληση της εργοδοσίας έγινε τελικά πράξη τη Δευτέρα 9 Γενάρη. Η εργοδοσία ήρθε αυτή τη φορά με τη συνοδεία αστυνομικών, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να επιτρέψουν να βγει ένα φορτηγό με αλουμίνιο, προκειμένου να προχωρήσει σε επισκευές μίας τράπεζας και με την υπόσχεση ότι με τα λεφτά που θα εισπράξει θα έδινε στους εργαζόμενους 50.000 ευρώ, από τα εκατοντάδες χιλιάδες που τους χρωστάει. Ταυτόχρονα απειλούσε με μηνύσεις. Η προσπάθεια να σπάσει η περιφρούρηση του εργοστασίου δεν πέρασε, αφού και πάλι στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν δεκάδες συμπαραστάτες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου. Είναι σημαντικό ότι μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΛΤΕΡ, προκειμένου να καταγράψει το περιστατικό και να κάνει βούκινο την επίθεση της εργοδοσίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνέλευση, όπου οι εργαζόμενοι απέρριψαν τελικά την πρόταση, αφού ο δικηγόρος της εργοδοσίας δεν δέχτηκε να δώσει γραπτή δέσμευση ότι θα πληρώσει τους εργαζόμενους. Αυτό τους εξόργισε ακόμα περισσότερο, αφού απέδειξε για άλλη μία φορά ότι η εταιρεία έχει παραγγελίες και είναι κερδοφόρα, αλλά παρόλα αυτά αρνείται να πληρώσει τα δεδουλευμένα. Αποφάσισαν έτσι να συνεχίσουν την επίσχεση και την περιφρούρηση του εργοστασίου μέχρι την τελική νίκη και γι’ αυτό ανοίγουν καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης στον αγώνα τους.

Διαβάστε επίσης

Οι Χαλυβουργοί στο Βόλο

Ξάνθη

Ο αγώνας στην 3Ε

ΟΣΕ