Τα Εργατικά Κέντρα

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί την Τετάρτη 11/1 στις 4.30μμ στα γραφεία του σύσκεψη με στόχο να συντονίσει τη δράση των σωματείων για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Γενάρη. Εχει ήδη κυκλοφορήσει αφίσα και διακήρυξη, η οποία αναφέρει: “Όλοι μαζί αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του ALTER, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, της ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETICS, της ALAPIS της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, του NOTOS GALLERΙΕS, του ALEXPAK, του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, του ΩΝΑΣΕΙΟΥ, του ΙΓΜΕ και του κάθε χώρου που μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα. Κανείς μόνος του στην κρίση. Ολοι μαζί στον αγώνα”.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας ναυλώνει πούλμαν που θα ξεκινήσουν την Τρίτη 17/1 στις 9.45πμ από το Δημοτικό Πάρκινγκ. “Τους διαμηνύουμε, ότι  όλοι οι εργαζόμενοι της Αττικής είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα συνθηκών εργασιακής γαλέρας που άλλοι τα επέβαλλαν και άλλοι τα ψήφισαν, όπως: εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση, διευθέτηση χρόνου εργασίας, μειώσεις μισθών, κατάργηση Σ.Σ.Ε”, δηλώνει σε ανακοίνωσή του το Ε.Κ Ελευσίνας. “Είμαστε πλέον εδώ ενωμένοι και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, την Χαλυβουργία Ελλάδος, στον ΤΙΤΑΝΑ, στα Αμυντικά Συστήματα. Είμαστε εδώ και στηρίζουμε με αλληλεγγύη τους συναδέλφους μας σε όλο το Νομό που είναι απλήρωτοι και εκβιάζονται για να αποδεχτούν συμβάσεις που κατακερματίζουν τα εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας στα NOTOSGALERY, ALEXPAC, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ, ALTER, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ κλπ”.

Σύσκεψη για την προετοιμασία της παναττικής απεργίας κάλεσε την Τετάρτη 4 Γενάρη το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από ναυτεργατικά σωματεία, από το σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού, από το Κλαδικό Σωματείο Οδηγών στις εταιρείες Πετρελαίου “ΕΡΜΗΣ”, από το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Εργαζόμενων, από το το Δήμο Κορυδαλλού, το Τζάνειο Νοσοκομείο, τους Λιθογράφους και άλλους χώρους.

Ο πρόεδρος του ΕΚΠ Ν. Ξουράφης κάλεσε τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και οργάνωση της απεργίας. “Αν σπάσει ο φόβος μέσα στους εργατικούς χώρους μπορούμε να καταφέρουμε πολλά σαν εργαζόμενοι”, είπε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου ΕΡΜΗΣ. “Όταν μάθαμε στα ΕΛΠΕ ότι θέλουν να μας πάνε στο Ενιαίο Μισθολόγιο αμέσως παρατήσαμε τις δουλειές μας κατεβάσαμε ρολά και κατεβήκαμε στην πύλη με αποτέλεσμα μέσα σε 12 ώρες να πάρουν πίσω αυτά τα σχέδια”.

Ο Δημήτρης Καλπίδης από το Δήμο Κορυδαλλού και ο Σπύρος Παντελιός πρότεινε το άπλωμα της απεργίας και στους χώρους του Δημοσίου. “Η 17 Γενάρη μπορεί να μετατραπεί σε πανεργατική απεργία”, είπε ο Δημήτρης Αργυροκαστρίτης, Λιθογράφος. “Μπορούμε να αναγκάσουμε όλες τις Ομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα να μπουν στην απεργία και να κάνουμε μία συγκέντρωση σεισμό που θα πλημμυρίσει την Αθήνα και μπροστά θα έχει τους Χαλυβουργούς, τον ΑΛΤΕΡ, την Ελευθεροτυπία και όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στις επιθέσεις. Αυτό το συντονισμό που ξεκινάμε εδώ σήμερα μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε μία πιο μόνιμη βάση και προτείνω το ΕΚΠ να καλεί κάθε μήνα τα σωματεία του Πειραιά για να μπορούμε να συντονίζουμε τη δράση μας και σε τοπικό επίπεδο”.

Διαβάστε επίσης

Όλοι στη μάχη της απεργίας

Kαι στο δημόσιο

Στην INTRACOM

Oι φοιτητές

Αφίσα μεταναστών για την απεργία στις 17/1