Συρία: Η βία κλιμακώνεται

Τα βίντεο που προβλήθηκαν από τη συριακή τηλεόραση ήταν πολύ επώδυνα και επηρέασαν την καρδιά των τηλεθεατών, εικόνες ανθρώπων που πολύ πιθανόν να πρόκειται για μυστικούς πράκτορες του καθεστώτος να κλαίνε και να φωνάζουν τεχνητά, καταριώντας τον Αραβικό σύνδεσμο λέγοντας ότι είναι βαλτός από “εβραϊκό δάκτυλο” και προγραμματισμένα επαναλαμβάνουν τα λόγια των συριακών μέσων ενημέρωσης και των μισθοφόρων τους με τρόπο συναισθηματικό που επιδρά πάνω στους ανθρώπους.

Η τραγική βομβιστική επίθεση απαιτεί την καταδίκη οποιονδήποτε βρίσκονται από πίσω της (προσωπικά πιστεύω ότι το καθεστώς Άσσαντ είναι υπεύθυνο και επωφελήθηκε περισσότερο από αυτό,τα αποτυπώματά του βρίσκονταν παντού). Ήταν σκόπιμο που επιλέγη η περιοχή της Αλμιντάν, της πιο επαναστατημένης στη Δαμασκό, για να τρομάξει τους ανθρώπους της, καθώς προκαλούσε συνεχιζόμενο πονοκέφαλο στο καθεστώς και στους άντρες του, αλλά και στη Δαμασκό και τους κατοίκους της γενικότερα.

Το καθεστώς και οι μισθοφόροι του θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τις δηλώσεις του Ριάντ αλ-Άσαντ που απείλησε να απαντήσει στα εγκλήματα,και να τα συνδέσουν με την βομβιστική επίθεση, παρ’ολη την πιστοποιημένη αποστολή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που είναι να προστατεύει τους πολίτες και όχι να τους επιτίθεται. Δεν είναι παράξενο που η επίθεση έγινε μέρα Παρασκευή, πριν τις διαδηλώσεις, μετά την άφιξη των Αράβων παρατηρητών. Και ποιος πιστεύει το καθεστώς ο υπουργός εξωτερικών του οποίου δείχνει ένα βίντεο από τη Κετριμάγια του Λιβάνου λέγοντας ότι αυτό κάνανε οι σύριοι τρομοκράτες στη Συρία, δικαιολογώντας του αργότερα για κακή σκηνοθεσία. Ζητάμε διεθνή έρευνα και κινητοποίηση για να σταματήσουν οι σφαγές και τα εγκλήματα του καθεστώτος Ασαντ και να υπενθυμίσουμε την απειλή του για δημιουργία δεκάδων "Αφγανιστάν" που με σεισμούς και φωτιές θα μπορούσαν να αφανίσουν την γύρω περιοχή.