Ξάνθη

“Η ανταπόκριση είναι πολύ θετική” μας μεταφέρει ο Τζεμαλί Μιλιαζήμ, δάσκαλος από την Ξάνθη. “Τη Δευτέρα 9 Γενάρη πραγματοποιήσαμε περιοδεία στη ΣΕΚΑΠ που βρίσκεται σε κινητοποίηση και το πρωί της Τρίτης έγινε εξόρμηση στην πύλη της Αλουμίλ, όπου έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους και δόθηκαν και αρκετά φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης. Η πιο θετική εξέλιξη ήταν ότι το απόγευμα της Δευτέρας έγινε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο με εκπροσώπους των σωματείων της Diana, της ΣΕΚΑΠ και των ιδιωτικών υπαλλήλων, όπου και αποφασίστηκε απεργία και συγκέντρωση στην πόλη της Ξάνθης στις 17 Γενάρη, μέρα απεργίας”.

“Είμαστε 180 εργαζόμενοι πανελλαδικά και 115 που δουλεύουμε εδώ στην Ξάνθη. Η εργοδοσία μας έχει κόψει φυσικό αέριο και ρεύμα και έχει θέσει το προσωπικό σε διαθεσιμότητα» μας μεταφέρει ο Θεμιστοκλής Στράτος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Diana για την κατάσταση που επικρατεί στη βιομηχανία: “Εχει κάνει αίτηση πτώχευσης από 16 Δεκέμβρη και έχει θέσει θέμα για παύση πληρωμών από τις 9 Δεκέμβρη που θα εκδικαστεί στις 19 Γενάρη. Εχουμε ήδη κάνει πολλές πορείες και κινητοποιήσεις και θα συνεχίσουμε. Εχουμε μαζί μας όλη την τοπική κοινωνία, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης έχει βγάλει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και οι Δήμοι Ξάνθης και Πύρρου.

Η περίπτωση της Diana είναι ένα ακόμα σκάνδαλο. “Μέσα στην αίτηση πτώχευσης, ο βιομήχανος Πάνος Ζερίτης έχει εκμισθώσει 1094 στρέμματα σε εταιρία δικών του συμφερόντων για να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά ισχύος 75 Μεγαβάτ από τα οποία έχουν εγκριθεί 20. Τις μετοχές της νέας εταιρίας μοιράζονται τα δύο παιδιά του Ζερίτη”.

Διαβάστε επίσης

Οι Χαλυβουργοί στο Βόλο

Περιστέρι

Ο αγώνας στην 3Ε

ΟΣΕ