ΟΣΕ

“Η απάντηση άμεση, την ίδια μέρα έκτακτη συνέλευση των εργαζόμενων στο εργοστάσιο Πειραιά και με αρχική απόφαση τη συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στο Κεντρικό Κτίριο του ΟΣΕ στην Αθήνα. (Καρόλου). Πράγματι στις 9 Γενάρη στις 11 το πρωί έγινε συνέλευση στην είσοδο του κτιρίου και αποφασίστηκε η άμεση μετάβαση στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου για να πάρει πίσω τις 'εφεδρείες'. Η συνάντηση δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα και η επιτροπή αγώνα αποφάσισε τη συγκέντρωση των εργαζομένων την επόμενη μέρα 10 Γενάρη στην Καρόλου για ενημέρωση εργαζομένων και απόφαση καταλήψεων σε όλους τους εργασιακούς χώρους”.

Η συγκέντρωση-συνέλευση των εργαζόμενων στις 10 Γενάρη στην Καρόλου ήταν μαζικότατη και με συμμετοχή από τη συντήρηση, τα μηχανουργεία και άλλους χώρους. Πολλοί εργαζόμενοι πήραν το λόγο και πρότειναν να προχωρήσουν άμεσα σε κατάληψη, καθώς και συμμετοχή στην Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη. “Απεργώ σε όλες τις απεργίες από το 1992 μέχρι σήμερα, αλλά τώρα έχει φτάσει η ώρα να προχωρήσουμε, να πάμε για διαρκείας” τόνισε χαρακτηριστικά μια εργαζόμενη.

Στη συνέλευση τοποθετήθηκαν και μέλη του ΔΣ της ΠΟΣ που ανέφεραν ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 11 Γενάρη στις 10 πμ θα μπει πρόταση για κινητοποιήσεις. Στη συνέλευση προτάθηκε η συνεδρίαση το ΔΣ να γίνει ανοιχτά στην Καρόλου και σε διαφορετική περίπτωση θα πάνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα γραφεία της Ομοσπονδίας. To χειροκρότημα των εργαζομένων κέρδισε ο χαιρετισμός στη συνέλευση του Δημοτικού Σύμβουλου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρου Κωσταντίνου που πρότεινε το συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης

Οι Χαλυβουργοί στο Βόλο

Ξάνθη

Περιστέρι

Ο αγώνας στην 3Ε