Kαι στο δημόσιο

3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 17 Γενάρη αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων “Αριστοτέλης” που συνεδρίασε τη Δευτέρα 9/1. “Όπως οι δυνάμεις του συστήματος συγκροτούν το δικό τους «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ», πρέπει κι εμείς οι εργαζόμενοι να οικοδομήσουμε το δικό μας «ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου. «Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου συμμετέχουμε στην Παναττική απεργία όλων των εργατικών κέντρων και των σωματείων στον ιδιωτικό τομέα με τρίωρη στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και να συμπορευτεί ο κόσμος της εκπαίδευσης μαζί με τους χιλιάδες γονείς των μαθητών μας που απολύονται, εκβιάζονται, παραμένουν για μήνες απλήρωτοι».

Στάση εργασίας

Ανάλογη απόφαση για στάση εργασίας στις 17 Γενάρη, πήρε και το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων “Γ. Σεφέρης” και καλεί ταυτόχρονα σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 13/1 στις 6μμ στο 1ο -8ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ηρακλείου με θέμα; «Εφεδρεία – απολύσεις, καταβολή δεδουλευμένων, γιατροί – φάρμακα, νέο ασφαλιστικό». Το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε 2ωρη στάση εργασίας.

Κάλεσμα προς την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 17 Γενάρη και κλιμάκωση με κινητοποιήσεις διαρκείας αμέσως μετά, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Γεν. Γραμ. Βιομηχανίας Ενέργειας (πρώην Υπ.Αν.). Η πρόταση της Επιτροπής Αγώνα και της παράταξης του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία του Συλλόγου στις 17 του μήνα, δεν πέρασε για λίγους ψήφους, ωστόσο αποφασίστηκε νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, παραμονή της απεργίας.

Μια σειρά συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων του Δημοσίου υπογράφουν κείμενο που καλεί την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 17/1. Ακολουθεί το κείμενο και οι πρώτες υπογραφές.


Έκκληση συνδικαλιστών του Δημοσίου για απεργία

Απεργία στις 17 Γενάρη, αποφάσισαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας και Λαυρίου, συμπαράσταση για τους εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία, στο Αλτερ, στην Γερολυμάτος, ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές.

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία συνεχίζουν για σχεδόν δύο μήνες την απεργία τους για να μην επιτρέψουν στον βιομήχανο Μάνεση να μειώσει τους μισθούς και να απολύσει 50 εργαζόμενους. Πρόκειται για έναν αγώνα που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των αγώνων όλης της εργατικής τάξης για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ που θυσιάζουν τις ζωές, τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο βωμό της σωτηρίας των τραπεζών και των βιομηχάνων. 

Είναι κομμάτι του ίδιου αγώνα που έδωσαν και δίνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ενάντια στις προκλητικές επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματά τους, τις περικοπές, το πετσόκομμα των μισθών, την εφεδρεία και τις απολύσεις. 

Εμείς οι συνδικαλιστές που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, ζητάμε από κάθε σύλλογο εργαζομένων, τις ομοσπονδίες του δημοσίου, αλλά και την ίδια την ΑΔΕΔΥ, να υιοθετήσουν με κάθε μορφή (24ωρη απεργία, στάσεις εργασίας), την απόφαση των Εργατικών Κέντρων για απεργία στις 17 Γενάρη και συμμετοχή στην συγκέντρωση. 

Είναι ο πλέον έμπρακτος τρόπος να δηλώσει όλη η εργατική τάξη, την ταξική της αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς, να δώσει δύναμη στους απεργούς και να στείλει το μήνυμα σε εργοδότες και κυβέρνηση ότι δεν έχουν απέναντι τους μόνο τους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, αλλά το σύνολο των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Γιατί η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη για όλους μας.

Αθανασούλα Ανθή, Αντιπρόεδος ΔΣ Συλλόγου ΠΕ «Ο Αριστοτέλης», Ανδρέου Τιάνα, αν. Μέλος ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γεωργούλη Αγγελική, Ταμίας τμημ. ΕΜΔΥΔΑΣ Νοσοκομείων, Γκαζολέα Ελένη, σύνεδρος ΠΟΕΔΗΝ, από Σύλλογο εργαζομένων Νοσοκ. Παίδων Αγλ. Κυριακού, Διαβολάκη Κατερίνα, Ταμίας Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Κερατσινίου, Ευσταθίου Ταξιάρχης, Ταμίας Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πεύκης - Λυκόβρυσης, Καλοσκάμης Αντώνης, μέλος Δ.Σ Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, Καλπίδης Δημήτρης, σύνεδρος ΠΟΕ ΟΤΑ, Καταραχιάς Κώστας, Μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ, Κόκκοβας Γιώργος, Σύνεδρος ΟΣΥΟ, Σύλλογος εργαζομένων Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς, Κυριάκης Βασίλης, Μέλος ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Όλγα, Λάγαρη Μίνα, Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικό, Λοϊζος Ηλίας, Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Μανδηλάρης Γιώργος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ.Όλγα, Μεγαγιάννης Κώστας, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγ. Παρασκευής, Μπέκιος Νίκος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου, Πίττας Κώστας, Γραμματέας τμημ.ΕΜΔΥΔΑΣ Υπουργείου Ανάπτυξης, Σερίφης Παύλος, Β’΄Αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκ. Παίδων Αγλ. Κυριακού, Στάικος Σπύρος, Μέλος ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικό, Τριγάζης Ζαχαρίας, Μέλος ΚΣ Ομοσπονδίας Διοικ. Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Διοικ. Προσ. Παν/μίου Αθηνών, Τσατσάνης Τάσος, μέλος της Επιτροπής Συμβασιούχων Βρεφοκομείου Δήμου Αθήνας, Χατζόπουλος Μανώλης, Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου υπαλλήλων Γενικ. Γραμματείας βιομηχανίας, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε επίσης

Όλοι στη μάχη της απεργίας

Τα Εργατικά Κέντρα

Στην INTRACOM

Oι φοιτητές

Αφίσα μεταναστών για την απεργία στις 17/1