ΑΕΙ -ΤΕΙ: Η εφαρμογή του νόμου “αναβάλλεται”

Εν τω μεταξύ, οι διαδικασίες για την ανάδειξη των περίφημων «Συμβουλίων Διοίκησης» πάνε από αναβολή σε αναβολή στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολών, με εξαίρεση τέσσερα περιφερειακά ΤΕΙ.

Για παράδειγμα, στο Πάντειο οι εκλογές είχαν προγραμματιστεί για τις 6 του Φλεβάρη, αλλά εφτά υποψήφιοι αποσύρθηκαν κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων φοιτητών, εργαζόμενων και καθηγητών. Νέες εκλογές ορίστηκαν για τις 29/2. Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) στην Αθήνα. Οι εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 20 Φλεβάρη αναβάλλονται για τις… 22 Μάρτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα όλες οι αστικές εφημερίδες ήταν γεμάτες από ρεπορτάζ και δηλώσεις ότι ο Φλεβάρης θα ήταν ο κρίσιμος μήνας για την εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο 4009. Ο Φλεβάρης μπήκε δυναμικά από την μεριά του πανεκπαιδευτικού κινήματος και έτσι αναμένεται να συνεχιστεί.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν όπου έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη προσπάθεια εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης.

l Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκλογές: 15/2: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 22/2: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 29/2: Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Πάντειο Πανεπιστήμιo. 1/3: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 14/3: Πανεπιστήμιο Πάτρας. 22/3: ΑΣΚΤ. 27/3: Πολυτεχνείο Κρήτης

Διαβάστε επίσης

ΟΛΜΕ: 24ωρη απεργία - Να γίνει αφετηρία κλιμάκωσης

Η ρατσιστική “οπτική” του ΛΑΟΣ

ΕΛΜΕ Ικαρίας