Συνέντευξη με μέλος των Αιγύπτιων Ούλτρας

“Όλοι όσοι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες στη σφαγή στο γήπεδο του Πορτ Σαΐντ λένε πως η αστυνομία έδρασε ως συνεργός των τραμπούκων που δολοφόνησαν τους Ούλτρας του αλ-Άχλι.

Με το που άκουσαν για τη σφαγή, όλοι σύνδεσμοι Ούλτρας του Καΐρου κατευθύνθηκαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό με πανό αλληλεγγύης στην αλ-Άχλι. Περιμέναμε εκεί την επιστροφή των τραυματιών και όλων των υπόλοιπων οπαδών της αλ-Άχλι.

Για ώρες φωνάζαμε συνθήματα ενάντια στη στρατιωτική κυβέρνηση του Στρατάρχη Ταντάουϊ και ενάντια στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Την επόμενη μέρα, ένα μεγάλο πλήθος από τις επαναστατικές οργανώσεις και από τους διάφορους συνδέσμους Ούλτρας συγκεντρωθήκαμε μπροστά από το γήπεδο της αλ-Άχλι και βαδίσαμε προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες πάνω στην πορεία. Ενώ έχουν περάσει μέρες, οι συγκρούσεις γύρω από το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζονται. Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 13 έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις μετά τη σφαγή.

Οι σύνδεσμοι Ούλτρας όλων των ομάδων έχουν ενωθεί ενάντια στην βαραβαρότητα της αστυνομίας και στη δικτατορία των στρατιωτικών. Τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Όμως, οι Ούλτρας συκγρούονταν με την αστυνομία ακόμα και πριν από την επανάσταση. Πολλές φορές δεχτήκαμε δακρυγόνα, σε εποχές που ο περισσότερος κόσμος δεν ήξερε τι σημαίνει δακρυγόνο.

Οι Ούλτρας έπαιξαν σημαντικό ρόλο όταν η αστυνομία έφαγε άγριο ξύλο στις μάχες της 28ης Γενάρη πέρσι, στη διάρκεια των 18 ημερών που έριξαν τον δικτάτορα Χόσνι Μουμπάρακ.

Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επανάστασης. Οι Ούλτρας συνεχίζουν να κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις. Έχουν τα δικά τους συνθήματα ενάντια στο καθεστώς. Ρίχνουν φωτοβολίδες για να κάνουν έντονη την παρουσία τους στις πλατείες. Το στρατιωτικό συμβούλιο δολοφόνησε Ούλτρας στο Πορτ Σαΐντ γιατί οι Ούλτρας είναι κομμάτι της αιγυπτιακής επανάστασης.”

Διαβάστε επίσης

Αίγυπτος: Πανεργατική Απεργία στις 11 Φλεβάρη

“Αυτογκόλ” η προβοκάτσια κατά των Ούλτρας