Καλλιθέα

“Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που συμβαίνουν στην περιοχή της Καλλιθέας τον τελευταίο χρόνο και εκφράζει την έντονη ανησυχία του όταν τέτοια φαινόμενα αγγίζουν τις παρυφές ή και παραβιάζουν το χώρο των σχολείων”, ανακοίνωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ.

“Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η ρατσιστική και φασιστική βία σε περιόδους κρίσης εκφράζεται ιδιαίτερα έντονα σε αδύναμες οικονομικά περιοχές. Παράλληλα, ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να φροντίζουμε ώστε τα σχολεία μας να είναι κύτταρα δημοκρατίας και ελευθερίας και να αποτρέπουμε τη ρατσιστική και φασιστική βία όπου τη συναντάμε.

Για τους λόγους αυτούς το ΔΣ – θέλοντας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί – αποφάσισε: α) να συγκροτήσει επιτροπή συναδέλφων ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. β) να γίνουν στα σχολεία παρεμβάσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες να αποκτήσουν σταθερά και μόνιμα χαρακτηριστικά. γ) να συνεργαστεί για το θέμα αυτό με σωματεία και φορείς της περιοχής. δ) στις 19 Μάρτη (ημέρα ενάντια στο ρατσισμό και στο φασισμό) να γίνει εξωστρεφής εκδήλωση στην Καλλιθέα”.

Διαβάστε επίσης

17 Μάρτη: Πανελλαδική μέρα Αντιναζιστικής Δράσης

Όχι φράχτη στον Έβρο

Νίκαια – Ρέντης

Ένωση Εργαζόμενων ΗΣΑΠ κατά της “Χρυσής Αυγής”