ΠΟΕ - ΟΤΑ: Εμπρός για απεργία - Συντονισμός σωματείων στην Αγ. Παρασκευή

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι συμβαίνει στους Δήμους ήταν η συνέλευση που έγινε στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής την Δευτέρα 6 Φλεβάρη. Πάνω από 170 άτομα συγκεντρώθηκαν, ενώ τη συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Μεγαγιάννης. Πρότεινε να πάρει απόφαση η Γενική Συνέλευση να καλέσει την ΠΟΕ-ΟΤΑ να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 14-15 Φλεβάρη μαζί με τους καθηγητές της ΟΛΜΕ. Την πρόταση στήριξαν στη συνέχεια και άλλα μέση του Σωματείου, ενώ ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Μέσα από αυτή την πετυχημένη Γενική Συνέλευση, αλλά και τη συμμετοχή πολλών εργαζόμενων από άλλους Δήμους στην Πανεργατική Απεργία στις 7/2 βγήκε κάλεσμα για τη σύσκεψη συντονισμού που αναφέρουμε παραπάνω. Την Τετάρτη το μεσημέρι έγινε γνωστή και η απόφαση του ΔΣ του Σωματείου εργαζόμενων Νέας Ιωνίας για απεργία διαρκείας από την Παρασκευή 10/2.

Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις. Η Ομοσπονδία χρειάζεται να κινηθεί άμεσα απεργιακά για να ανταποκριθεί στη διάθεση και την οργή του κόσμου που δουλεύει στους Δήμους.

Οι κινητοποιήσεις που καλεί μέχρι τώρα έχουν να κάνουν κυρίως με τα ζητήματα του ΕΟΠΥΥ, ενώ για το τέλος του μήνα έχει καλέσει για καταλήψεις Δημαρχείων με αφορμή την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου.

Συγκεκριμένα έχει προκηρύξει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 15 Φλεβάρη από τις 12 μέχρι το τέλος του ωραρίου με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στη 1 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών.

Στις 29 Φλεβάρη καλεί σε καταλήψεις των Δημαρχείων όλης της χώρας με «Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Είναι η ώρα για απεργιακή κλιμάκωση. Κυβέρνηση και Τρόικα φέρνουν νέα Μνημόνια, ακόμα πιο καταστροφικά για όλη την εργατική τάξη. Χρειάζονται αποφάσεις για απεργίες με διάρκεια, να φτάσουμε σε Γενική Απεργία διαρκείας για να φύγουν όλοι!