ΕΛΛΕΝΙΤ

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων εδώ και μήνες έχουν τρομάξει τόσο πολύ την εργοδοσία η οποία έφτασε σε σημείο να καλέσει συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου λίγο μετά τη συγκέντρωση προκειμένου να πετύχει κάποιο συμβιβασμό με αντάλλαγμα το σταμάτημα της επίσχεσης από πλευράς εργαζομένων.

Βέβαια οι ‘’τρομερές’’ προτάσεις δεν ήταν και πολύ διαφορετικές από αυτές που ρίχνουν στο τραπέζι όλο το τελευταίο διάστημα αφεντικά όπως ο Κουρής στο ALTER, η Τεγοπούλου στην Ελευθεροτυπία, ο Μάνεσης στη Χαλυβουργία κλπ. Απολύσεις του μισού προσωπικού για να ‘’εξυγιανθεί’’ η επιχείρηση, αποπληρωμή των δεδουλευμένων όταν (και άμα) πωληθεί η ακίνητη περιουσία της εταιρίας, και τα υπόλοιπα με …δόσεις!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να σταματήσουν τους αγώνες μπροστά σε τέτοια ψίχουλα. Ο Τσακίρης να πληρώσει όλα όσα χρωστάει από τα χρήματα που έβγαζε από τον ιδρώτα τους και από τις επιδοτήσεις που τσέπωνε όλα τα τελευταία χρόνια, και αν δεν θέλει πλέον το εργοστάσιο να το δώσει στους εργαζόμενους να το δουλέψουν οι ίδιοι με όλο το προσωπικό.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ήδη να μαζεύει υπογραφές, ψηφίσματα και οικονομική ενίσχυση στους απεργούς από πλατείες και χώρους δουλειάς. Η καμπάνια συμπαράστασης θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και με εκδηλώσεις στην πόλη με ομιλητές από το εργοστάσιο.