Όχι φράχτη στον Έβρο

Ο φράχτης προορίζεται να στηθεί πάνω σε επτακόσιους τόνους χάλυβα, έξι χιλιάδες κυβικά μέτρα σκυρόδεμα, είκοσι χιλιάδες επτακόσια μέτρα συρματόπλεγμα και χιλιάδες μέτρα λεπιδοφόρου σύρματος. Παράλληλα με την κατασκευή του φράκτη θα λειτουργούν 25 θερμικές κάμερες σε σταθερά σημεία, με απευθείας on line σύνδεση στα κέντρα ελέγχου. Επιπλέον οι αρχές θα εφοδιαστούν με ειδικά οχήματα 4Χ4 για περιπολίες, εξοπλισμένα με κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ακόμη και ελικόπτερο για εναέρια εποπτεία. Όλο αυτό το έργο θα συντονίζει το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων. Ο προϋπολογισμός για όλη αυτή την επιχείρηση θα κοστίσει περί τα 3 εκατ. ευρώ.

Στην πραγματικότητα η ανέγερση του φράχτη θα μετατρέψει τον ποταμό Εβρο σε υγρό τάφο για όσους μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, αφού δεν θα έχουν πρόσβαση από την ξηρά. Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια, 76 μετανάστες έχασαν την ζωή τους στο φυσικό σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας. Παραμονές των Χριστουγέννων 3 μετανάστες βρέθηκαν πνιγμένοι στην προσπάθεια τους να διασχίσουν κολυμπώντας τον ποταμό Έβρο, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο αγόρι με τη μητέρα του.

Από αυτό που κινδυνεύουν οι κάτοικοι του Έβρου είναι από την αδιαφορία της κυβέρνησης και της ΕΕ απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων. Αυτές τις μέρες οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της υπερχείλισης των φραγμάτων του Έβρου στην πλευρά της Βουλγαρίας, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία και σε περιοχές στη Ροδόπη.

Τα συνδικάτα της περιοχής, οι φοιτητές, οι φορείς της περιοχής έχουν τη δύναμη να αποτρέψουν αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών και να απαιτήσουν λεφτά για τις πραγματικές ανάγκες για σχολεία, υγεία, αντιπλημμυρικά έργα και όχι για δολοφονικούς φράχτες, που τον μόνο που εξυπηρετούν είναι την πολιτική του ρατσισμού και των φασιστών του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης

17 Μάρτη: Πανελλαδική μέρα Αντιναζιστικής Δράσης

Καλλιθέα

Νίκαια – Ρέντης

Ένωση Εργαζόμενων ΗΣΑΠ κατά της “Χρυσής Αυγής”