Αλληλεγγύη στους μετανάστες

Όταν τελείωσε, του ζήτησαν τα χαρτιά του, εκείνος τα έδωσε και μετά του έκαναν εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο σαν να επρόκειτο για το μεγαλύτερο κακοποιό, μπροστά στα μάτια πολλών ανθρώπων που έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα από την πλατεία.

Στάθηκα και τους κοιτούσα μέχρι να σιγουρευτώ ότι δεν θα τον πειράξουν και όταν τον άφησαν να φύγει δύο από αυτούς με ακολούθησαν μέχρι την καφετέρια και με ρώτησαν το λόγο που κοιτούσα.

Τους απάντησα ότι ο δρόμος είναι δημόσιος και μπορώ να κάνω ό, τι θέλω και μετά μου είπαν να φύγω με ύφος που έδειχνε ότι μου το «επέτρεπαν». Μπήκα στην καφετέρια λέγοντας ότι δεν με αφήνουν εκείνοι να φύγω, φεύγω από μόνη μου γιατί δεν έκανα κάτι κακό. Κατά τη διάρκεια του πυρήνα, ξαναέκαναν περιπολία, κοντοστάθηκαν στο καφέ κοίταζαν λίγο και μετά έφυγαν.

Δε θα επιτρέψουμε να πειράξουν ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά ενός μετανάστη, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από δύσκολες συνθήκες, υποχρεωμένος να υφίσταται το ρατσισμό και το δημόσιο εξευτελισμό. Καμία ανοχή στα τσιράκια της κυβέρνησης, αλληλεγγύη στους μετανάστες.