Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές

25χρόνος, μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης, συλλαμβάνεται πριν από είκοσι μέρες. Στην κατοχή του βρίσκεται πτυσσόμενο κλομπ, που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει κατά παρευρισκόμενων σε δημόσια συγκέντρωση. Οδηγείται στον εισαγγελέα και του απαγγέλλονται κατηγορίες. Όχι, δεν είναι μέλος καμιάς «συνωμοσίας» ή κάποιου «πυρήνα της φωτιάς». Και όχι, δεν το ακούσατε σε κανένα δελτίο ειδήσεων και καμία εφημερίδα. Είναι μέλος κοινοβουλευτικού κόμματος, της νεολαίας του ΛΑΟΣ. Και συνελήφθη τη μέρα της αντιρατσιστικής συναυλίας στον Άγιο Παντελεήμονα, στις 2 του Νοέμβρη. Και βέβαια, δεν είναι «κάτοικος» της περιοχής που τάχα μπούχτισε με τους μετανάστες…

Η πραγματοποίηση της αντιρατσιστικής συναυλίας τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα αποκάλυψε τους «αγανακτισμένους κατοίκους» σαν αυτό που πραγματικά είναι: στημένοι φασίστες, μέλη του ΛΑΟΣ και της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, που με ωμή βία τραμπουκίζουν μετανάστες και κατοίκους. Το ΛΑΟΣ υποτίθεται ότι είναι ένα «κυριλέ» κοινοβουλευτικό κόμμα. Όμως η συγκεκριμένη ιστορία αποδεικνύει ότι το κόμμα του Καρατζαφέρη, εκτός από τους φασίστες με γραβάτες, συσπειρώνει και φασίστες με ρόπαλα. 

Το νέο συσκοτίστηκε με συντριπτική ομοφωνία από τα ΜΜΕ, ακόμα και από τα συνήθως λαλίστατα ακροδεξιά μπλογκ. Ο τρόπος με τον οποίο μαθεύτηκε ήταν μέσω των «αντιδράσεων» που εκδηλώθηκαν στο κόμμα του Καρατζαφέρη για την «ελλιπή» στήριξη του μέλους του. Αναδημοσιεύουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ακροδεξιά φυλλάδα Ελεύθερη Ώρα (09/11/09): 

«Την προηγούμενη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα, έλαβε χώρα μια «αντιρατσιστική» συναυλία, η οποία διοργανώθηκε από κάποιες «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για αργά το απόγευμα. Το μεσημέρι, στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι, οι οποίοι διαμαρτυρόντουσαν για την εκδήλωση...

Κάπου εκεί έλαβαν χώρα κάποια μικροεπεισόδια, που κατέληξαν με την σύλληψη δύο νεαρών, από τις αστυνομικές δυνάμεις, που πρέπει να ομολογήσουμε ότι φέρθηκαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα, τόσο έναντι των συλληφθέντων, όσο και των υπολοίπων κατοίκων. Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, ήταν μέλος της Νεολαίας του Ορθόδοξου Συναγερμού, με αρκετά βαριές μάλιστα κατηγορίες, από ότι μαθαίνουμε όμως, ανυπόστατες.

Είναι αλήθεια, ότι επακολούθησε κάποια κινητοποίηση, στον ΛΑΟΣ, με δικηγόρους να σπεύδουν στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να αναλάβουν την υπόθεση του νεαρού συλληφθέντα. Ακόμη στελέχη της ΝΕΟΣ – όπως μαθαίνουμε και ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγιωτακόπουλος – βρέθηκαν έξω από την Γενική Ασφάλεια, προσπαθώντας να βοηθήσουν τον συλληφθέντα, με όποιον τρόπο μπορούσαν. Σωστή, λοιπόν η έμπρακτη αλληλεγγύη στον νεαρό συλληφθέντα. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιες περιπτώσεις.

“Μέλη του”

Μετά όμως, ακολούθησε μια πολύ περίεργη σιωπή. Το κόμμα αποφάσισε να μην... «σηκώσει» το θέμα, καθώς δεν είχε λάβει ποτέ οργανωμένα μέρος σε συγκέντρωση κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, παρόλο που μέλη του, κάτοικοι της περιοχής και συμπαραστάτες, βρισκόντουσαν αρκετά συχνά στην περιοχή. Ιδιαίτερα η νεολαία της τοπικής επιτροπής του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Αυτή η κατάσταση έγινε αφορμή και για κάποιες ... «ενστάσεις» για την διαχείριση τέτοιων καταστάσεων στο κόμμα, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για άρθρωση αντιπολιτευτικού λόγου στο ΠΑΣΟΚ, που αντιμετώπισε με τέτοια σκληρότητα την διαμαρτυρία των κατοίκων. Φαίνεται όμως ότι τελικά επικράτησε η άποψη που θέλει τον ΛΑΟΣ να παλεύει μόνο στο κοινοβουλευτικό επίπεδο». 

Βέβαια, τα περί «κατοίκων που συνέλαβε η αστυνομία» αποκαλύφθηκαν χυδαία ψέματα. Από συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Κόσμο» (15.11.09), μαθαίνουμε ότι ο τραμπούκος του ΛΑΟΣ δεν είναι κάτοικος της περιοχής! Λέει χαρακτηριστικά: «Έμαθα από φίλους που κατοικούν στον Άγιο Παντελεήμονα, ότι θα συγκεντρώνονταν στην πλατεία για να εμποδίσουν μια παράνομη συναυλία υπέρ της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και αποφάσισα να ενώσω τη φωνή μου μαζί τους. Εδώ και πολύ καιρό παρατηρούσα μέσω διαδικτύου την απόγνωση των κατοίκων… και δεν μπορούσα ως Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος να παρακολουθώ άλλο άπραγος αυτή την κατάσταση»… Με τον ίδιο τρόπο είχε δικαιολογήσει τις πράξεις του και ο δολοφόνος Καζάκος, όταν το 1999 μέσα σε μία νύχτα είχε πυροβολήσει 8 μετανάστες γύρω από την περιοχή της Ομόνοιας. 

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΛΑΟΣ. Μαζί με τους ναζί της Χρυσής Αυγής και τον παραστρατιωτικό Σύνδεσμο Ελλήνων Εφέδρων, θέλουν να ελέγξουν τους δρόμους και τις γειτονιές, ξεκινώντας από τον Άγιο Παντελεήμονα. Θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ιταλών νεοφασιστών που, με την ανοιχτή πια στήριξη της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, περιπολούν δήθεν για «λόγους ασφάλειας» σε ιταλικές πόλεις. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Στρατιωτικού Συνδέσμου Εφέδρων, ονόματι Δ. Πιπίκιος, πρωτοστατεί στους «αγανακτισμένους κατοίκους» του Αγίου Παντελεήμονα και δηλώνει ότι «μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να μας προστατέψει». Ούτε είναι τυχαίο  ότι σε συνέντευξή του τον φετινό Σεπτέμβρη ζητούσε με αφορμή τις πυρκαγιές και την «εθελοντική» δράση του Συνδέσμου «να μας δώσουν εξοπλισμό για να κινούμαστε ανεξάρτητα», την ίδια στιγμή που έσπερνε βρωμιές για δήθεν αναρχικούς που βάλανε γκαζάκια και τάχα ανάψανε τη φωτιά στο Γραμματικό. Και βέβαια δεν είναι ατύχημα ότι στην κοπή πίττας αυτού του ευαγούς συνδέσμου παρευρέθηκε ο τότε γενικός διευθυντής του ΛΑΟΣ στρατηγός εν αποστρατεία Γ. Καραποστόλου…

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα ξέρουν στο πετσί τους τι πάει να πει παρακράτος. Οι δολοφόνοι του Λαμπράκη και οι βασανιστές της Χούντας έχουν ντυθεί τη στολή των «αγανακτισμένων κατοίκων». Σπεκουλάρουν πάνω στην απογοήτευση του κόσμου από τη φτώχεια και την ανέχεια και πάνε να την στρέψουν ενάντια στους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Γελιούνται όμως. Γιατί, και αυτή τη φορά, δεν θα περάσουν.