Εργατικό κίνημα
Απεργιακό λουκέτο στους Δήμους

24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ. Την ίδια ημέρα στις 11πμ θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία στο υπ. Εσωτερικών. 

Η απεργία είναι η πρώτη απάντηση των εργαζόμενων στους Δήμους στα «πολεμικά σενάρια για περικοπές και αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να φορτώσει τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων στις πλάτες των εργαζομένων.  

«Το κλίμα που διαμορφώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης και με άλλοθι τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι αρνητικό και κινείται στην κατεύθυνση του περιορισμού των δικαιωμάτων μας και μεταφοράς του κόστους της κρίσης στους μισθωτούς και συνταξιούχους», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ. 

«Ο κλάδος, όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, έχει αποδείξει ότι όταν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, μπορούμε να έχουμε ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα στις διεκδικήσεις μας. Για αυτό είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιστούμε ολοι μαζί για να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων μας για να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας και να δώσουμε την απάντηση σε όσους σκέφτονται για άλλη μία φορά να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους». 

Εισοδήματα

Τα βασικά αιτήματα της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η υπεράσπιση και διεύρυνση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, νέο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στα εισοδήματα, ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις ΟΤΑ, καθώς και επίλυση θεσμικών –κλαδικών αιτημάτων. 

Η μάχη ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και τις περικοπές είναι κοινή για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους, ανεξάρτητα από το τι είδους σχέση εργασίας έχουν. Ηδη στο Δήμο Περιστερίου οι εργαζόμενοι στα stage αποφάσισαν να κατέβουν στις 3/12 σε στάση εργασίας μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους. 

«Η απεργία στις 3 Δεκέμβρη ανοίγει τον κύκλο των κινητοποιήσεων ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης», αναφέρει η απεργιακή προκήρυξη που κυκλοφορεί η «Σκουπιδιάρα». «Θέλουμε αυτή η απεργία να πετύχει και να κλιμακωθεί συμπαρασύροντας όλες τις ομοσπονδίες του δημοσίου.

Να οργανώσουμε την απεργία ενημερώνοντας όλους τους συναδέλφους, με γενική συνέλευση του Συλλόγου και να κατέβουμε στην συγκέντρωση με το πανό του σωματείου μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΜΟΝΙΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ και STAGE.

Απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ να προκηρύξουν πανεργατική απεργία στις 17 Δεκέμβρη όταν θα συζητιέται στην Βουλή αυτός ο προϋπολογισμός και να σταματήσουν να αφήνουν τον κάθε κλάδο να δίνει την μάχη μόνος του». 

l Εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής θα γίνουν την Τρίτη 1η Δεκέμβρη από τις 8πμ έως τις 4μμ. Η «Σκουπιδιάρα» θα συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ με υποψήφιο τον Κώστα Μεγαγιάννη.