Εργατικό κίνημα
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

Με ολοένα πιο έντονο και οργανωμένο τρόπο εκφράζεται πλέον η απαίτηση για Πανεργατική Απεργία ενάντια στο νέο προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών που κατεβάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου. 

Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από συλλόγους δασκάλων και καθηγητών για την πανεκπαιδευτική απεργία στις 7 Δεκέμβρη προχωρά ένα βήμα ακόμα απαιτώντας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ την κήρυξη Πανεργατικής Απεργίας στις 17 Δεκέμβρη. Για το λόγο αυτό οργανώνεται την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 7μμ, ανοιχτή σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο όσο το δυνατόν περισσότερα συνδικάτα να συντονιστούν σε αυτή την απαίτηση. Στην ίδια κατεύθυνση βοηθά το ανοιχτό κάλεσμα που ακολουθεί και το οποίο κυκλοφορεί από συνδικαλιστές της βάσης. Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει την Παρασκευή 27 Νοέμβρη, οι Παρεμβάσεις θα βάλουν την πρόταση για τις 17 Δεκέμβρη.

Η πρωτοβουλία για τις 17 Δεκέμβρη είναι πολύ σημαντική και πρέπει να απλωθεί παντού. Ολοι οι εργαζόμενοι που κινητοποιούνται το τελευταίο διάστημα, όλοι οι εργαζόμενοι που θέλουν να παλέψουν τις επιθέσεις της νέας κυβέρνησης, μπορούν να συντονιστούν από τα κάτω και να πιέσουν τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν πανεργατική απεργία. 

Από τα συνδικάτα των λιμενεργατών που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, των εργαζόμενων στους δήμους που απεργούν στις 3 Δεκέμβρη, των γιατρών που απεργούν στις 30 Νοέμβρη μέχρι τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους stage που βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο, όλοι έχουν θέση σε αυτό το συντονισμό για μια μεγάλη ενωτική απεργιακή απάντηση στις 17 Δεκέμβρη. Ξεκινώντας με τη συμμετοχή τους στην ανοιχτή σύσκεψη της Πέμπτης 3 Δεκέμβρη και παίρνοντας αποφάσεις που να στηρίζουν την πρόταση για απεργία στις 17/12, η πρωτοβουλία μπορεί να πάρει διαστάσεις ανταρσίας από τα κάτω και να πετύχει το στόχο της.