Εργατικό κίνημα
Εκλογές ΕΙΝΑΠ 17 Δεκέμβρη

Στις 17 Δεκέμβρη οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και εκλέγουν αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ το οποίο θα πραγματοποιηθεί  από τις 5 εώς τις 7 Φλεβάρη 2010.  

Οι εκλογές στην ΕΙΝΑΠ γίνονται σε μία περίοδο που οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν μπροστά τους κρίσιμες μάχες ενάντια στις περικοπές στους μισθούς και στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα ελλείμματα. 

Η ανάγκη να ξαναπιάσει το κίνημα των νοσοκομιακών γιατρών το νήμα των σκληρών αγώνων που έδωσε κόντρα στις επιθέσεις και τις προκλήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αυτή η προοπτική όμως δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή. Αυτό έδειξε η  προηγούμενη περίοδος όπου χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί συγκρούστηκαν με την πολιτική του Αβραμόπουλου και τους συμβιβασμούς της ηγεσίας στην ΟΕΝΓΕ και στην ΕΙΝΑΠ. Η εξέγερση των ειδικευόμενων οδήγησε  στην ανατροπή του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, στην πενθήμερη απεργία του Σεπτέμβρη και τις μαζικές συνελεύσεις του Οκτώβρη και Νοέμβρη. Η ίδια δύναμη με την απειλή του εφημεριακού κραχ και μέσα στην κοινή δράση του συντονιστικού της Αθήνας ενάντια στην συμβιβασμένη ηγεσία της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, ανάγκασε τον Αβραμόπουλο να δεχτεί την υπογραφή της πρώτης ΣΣΕ για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Σε αυτές τις μάχες πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο χώρο των νοσοκομειακών γιατρών. Η ενδυνάμωσή τους και στις εκλογές θα στείλει μήνυμα και στη νέα ηγεσία του υπουργείου και στη συνδικαλιστική ηγεσία ότι το κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών είναι αποφασισμένο να συνεχίσει. 

Αυτός είναι ο λόγος που η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ- ΝΥΣΤΕΡΙ στην ΕΙΝΑΠ, έστειλε ενωτικό κάλεσμα στην ΑΡΣΙ για κοινό κατέβασμα στις εκλογές. Αυτή η προοπτική μπορεί να ανοίξει νέες δυνατότητες για  να εκφραστεί και στις  εκλογές η δυναμική του κινήματος και να ανοίξει μία ελπιδοφόρα προοπτική για ανατροπές και στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.