Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
STOP στις ρατσιστικές επιθέσεις Εξω οι φασίστες

Φασιστική επίθεση δέχτηκαν την Δευτέρα 23/11 το βράδυ μετανάστες στον Νέο Κόσμο. 40 με 50 τραμπούκοι φορώντας κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν σε δύο μαγαζιά Σύριων μεταναστών με μολότοφ και ξύλα.

Τα δύο μαγαζιά βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση στη γωνία Κασομούλη και Ντουρμ. Διέλυσαν ότι υπήρχε μέσα στα δύο ψιλικατζίδικα, έσπασαν τζάμια και χτύπησαν βίαια όποιον μετανάστη έτυχε να βρίσκεται στη γειτονιά. Στο ένα από τα δύο μαγαζιά εκείνη την ώρα βρισκόταν ένα παιδί μόλις 14 ετών. Από αυτό το μαγαζί πήραν και τις εισπράξεις της ημέρας από την ταμειακή μηχανή. Δύο τουλάχιστον μετανάστες βρίσκονται στο νοσοκομείο, ο ένας με σπασμένο πόδι.

Ούρλιαζαν «να φύγετε από τη χώρα», «θα σας σκοτώσουμε όλους» για να μην υπάρχει αμφιβολία για το ποιοι κάνουν την επίθεση. Η Αστυνομία αντιμετώπισε το θέμα καλύπτοντας τους φασίστες. Έφτασε στο σημείο της επίθεσης και ο υπεύθυνος έλεγε στους μετανάστες ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. 

Αστυνομία

Μια ομάδα 5-7 φασιστών είχε μείνει στην περιοχή και όταν οι μετανάστες που είχαν μαζευτεί από τη γειτονιά τους εντόπισαν σε μια πολυκατοικία ζήτησαν από την Αστυνομία να τους συλλάβει. «Είπαμε στην αστυνομία να πάει να τους συλλάβει. Δεν ήθελαν. Πολλά παιδιά πήγαμε στην πολυκατοικία και αυτοί όταν μας είδαν έτρεξαν προς τα πάνω. Αλλά τότε ήρθαν και έπιασαν τα δικά μας παιδιά», είπε στην Ε.Α. ο Μαχμούντ από τη Συρία.

Η Αστυνομία συνέλαβε τους μετανάστες και τους οδήγησε στο Α.Τ. Κυψέλης μαζί με δύο Έλληνες. Ταυτόχρονα, έδινε ψεύτικες πληροφορίες στα Μέσα ότι επρόκειτο για υπόθεση «συμπλοκών ανάμεσα σε αλλοδαπούς». Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα συμπαραστάτες από την Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή», από οργανώσεις της Αριστεράς και κόσμος της γειτονιάς.

«Η φασιστική επίθεση στα αραβικά μαγαζιά στα προσφυγικά στο Δουργούτ, είναι πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα. Είναι πρόκληση ότι χτύπησαν οι φασίστες και η Αστυνομία τους έκανε πλάτες και τους φυγάδευσε. Παρά τις υποσχέσεις του Χρυσοχοΐδη, η Αστυνομία καλύπτει τους φασίστες. Ενώ είχαν πιάσει δύο, τους άφησαν ελεύθερους χωρίς καμιά έρευνα. Χρειάζεται να αντιδράσουμε άμεσα. Να οργανώσουμε αντιρατσιστική διαδήλωση στη γειτονιά, να απλώσουμε τις επιτροπές της Κίνησης για να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις», δήλωσε ο Γιάννης Σηφακάκης από την Κίνηση.

Η πρώτη άμεση απάντηση στις δολοφονικές επιθέσεις θα δοθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου με διαδήλωση που θα ξεκινήσει από το δρόμο που βρίσκονται τα δύο μαγαζιά (γωνία Κασομούλη και Ντουρμ, πίσω από το ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ) στις 5μμ και θα συνεχιστεί στους κεντρικούς δρόμους της γειτονιάς. Η συνέχεια θα δοθεί το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην ανοιχτή συνάντηση στο καφενείο στην Καμοσούλη και Ρουμπέση με πρωτοβουλία της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή» για να φτιαχτεί μαζική αντιρατσιστική επιτροπή στον Νέο Κόσμο για να διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές και να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις.