ΖΩΓΡΑΦΟΥ - Πλατείες, όχι πάρκινγκ

Το σχέδιό του να χτίσει 5 γκαράζ βρίσκει ενάντιους την μεγάλη πλειοψηφία των Ζωγραφιωτών που βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις της τσιμεντοποίησης. «Καζάκο άκου το καλά, τσιμέντο δεν θα ρίξεις σ´ αυτή τη γειτονιά» και «Κάτω τα χέρια από το πράσινο, το πράσινο ανήκει σε όλο το λαό» ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναξαν τα μέλη των 14 επιτροπών, περιβαλλοντικών και εκπολιτιστικών συλλόγων, της δημοτικής παράταξης «Κίνημα στην Πόλη» καθώς και δεκάδες εργαζόμενοι, μαθητές και φοιτητές που ζουν στου Ζωγράφου. 

«Τα κατασκευαστικά συμφέροντα έχουν βάλει στο μάτι κάθε ελεύθερο χώρο. Στου Ζωγράφου η κατάσταση είναι πραγματικά εξοργιστική», τονίζει μιλώντας στην Ε.Α. ο Γιώργος Τσαμούρης από τον πυρήνα του ΣΕΚ Ζωγράφου. «Δεν είναι μόνο οι πλατείες (Άνοιξης, Πλαστήρα, Ελευθερίας, Νεκροταφείου, Μερκάτη), είναι επίσης τα 17 στρέμματα στο Νέο Τέρμα, είναι η Βίλλα Ζωγράφου (που την Τετάρτη 27/1 στις 6.30 το απόγευμα έχει γενική συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο για να αποφασιστεί η συνέχεια) είναι το μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδί, αλλά είναι και η μεγάλη επίθεση στον Υμηττό. Απέναντι στην ασυδοσία της κερδοφορίας των κατασκευαστικών που θυσιάζουν και αυτό το λίγο πράσινο που έχει απομείνει, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στους εργολάβους και στο δήμαρχο να συνεχίσουν τα περιβαλλοντικά αυτά εγκλήματα».

Εξάλλου την Τρίτη 26/1 το πρωί κάτοικοι απέκλεισαν επιτυχώς και το ΚΑΠΗ στα Ιλίσια, και την αίθουσα πλησίον του νεκροταφείου όπου δημοπρατούνταν οι πλατείες Πλαστήρα και Άνοιξης με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι δημοπρατήσεις. Επόμενη κινητοποίηση στις 2/2 όπου ο δήμαρχος ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τις τελευταίες δημοπρατήσεις.