Αθωώθηκε η Στέλλα Πρωτονοτάριου

«Το δικαστήριο έβγαλε μία πανηγυρική αθωωτική απόφαση γεγονός που έδειξε ότι η δικαιοσύνη μπορεί να λειτουργεί με σοβαρότητα και αμεροληψία», δήλωσε η Στέλλα Πρωτονοτάριου στην Εργατική Αλληλεγγύη. «Η απόφαση αυτή αποτελεί μία δικαίωση και για μένα αλλά και για τους συναδέλφους του 132ου Δημοτικού και το έργο μας που εδώ και μία δεκαετία συνεχίζουμε με συλλογικό τρόπο και με πολύ κόπο και αγώνα. Είναι επίσης μία επιβράβευση στον αγώνα χιλιάδων μάχιμων εκπαιδευτικών που παλεύουν για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα σχολείο όπου όλα τα παιδιά θα είναι ισότιμα, καθώς επίσης και του κινήματος συμπαράστασης που ήταν στο πλευρό μας όλο αυτό το διάστημα. 

Εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη από τον ίδιο τον μάρτυρα κατηγορίας νυν διευθυντή του 132ου Δημοτικού Σχολείου Γιουτλάκη ότι ένας υπηρεσιακός παράγοντας, ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου ήταν αυτός που έδωσε προφορική εντολή με στόχο να ακυρωθεί η όλη δράση μας και εξέθεσε σε κίνδυνο εμένα και τους συναδέλφους μου. Αυτό είναι ένα πολιτικό σκάνδαλο που θυμίζει άλλες, μαύρες εποχές και δείχνει ότι οι κρίσεις των διευθυντών των σχολείων δρομολογούνται με άλλες υπόγειες διαδρομές». 

«Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στην ιθαγένεια, ανεξάρτητα από το αν οι γονείς τους έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα» μας λέει η Στέλλα ύστερα από ερώτησή μας. «Από τη στιγμή που γεννιούνται και φοιτούν στην Ελλάδα, έχουν δικαίωμα στην ιθαγένεια. Χρειάζεται να φοιτούν σε ένα σχολείο χωρίς σύνορα και χωρίς το φόβο της απέλασης ή της δίωξης, ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά».