Οι αγώνες είναι δίκαιοι

Αντιμέτωπη με τα μπλόκα των αγροτών, η κυβέρνηση βγάζει τον Πάγκαλο να δηλώσει «Δεν θα υποκύψουμε στην αυθαιρεσία». Αλλά κανένας υπουργός δεν βγαίνει να δηλώσει ότι δεν θα υποκύψουν στην αυθαιρεσία των τραπεζιτών που στήνουν μπλόκα στο δανεισμό του δημοσίου και εκβιάζουν: είτε πληρώνετε ληστρικά πανωτόκια είτε σας κλείνουμε τη στρόφιγγα των δανείων.

Αντιμέτωπη με την απεργία των εργαζόμενων στο δημόσιο, η κυβέρνηση «συμβουλεύει» ότι αν σταματήσουμε να αντιδρούμε στις θυσίες που επιβάλει το πρόγραμμα σταθεροποίησης τότε τα πανωτόκια (spread τα λένε τώρα) θα υποχωρήσουν και όλα θα πάνε καλά. Στην πράξη, όμως, τα spread τραβάνε στην ανηφόρα όσα παραμύθια κι αν μας αραδιάζει ο «αρμόδιος υπουργός».

Αντιμέτωπη με την κινητοποίηση των εργατών της ELITE και άλλων εργοστάσιων που κλείνουν, η κυβέρνηση παριστάνει τον ανεύθυνο μεσολαβητή και λέει ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να παρακαλέσει τους τραπεζίτες να δώσουν δάνειο στο αφεντικό. Κανένας υπουργός δεν βγαίνει να πει ότι το δημόσιο θα σώσει τις δουλειές σας παίρνοντας το εργοστάσιο χωρίς ούτε ένα ευρώ για τους τραπεζίτες και τα αφεντικά που το έκαναν «προβληματικό».

Κινητοποίηση

Αντιμέτωπη με τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που ζητάνε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, η κυβέρνηση αναζητάει συναινέσεις με τους ρατσιστές του ΛΑΟΣ και του Σαμαρά και συνεχίζει την πολιτική του Σαρκοζί και του Μπερλουσκόνι που θέλουν την Ευρώπη απόρθητο φρούριο. Την ώρα που στην Αιτή η φτώχεια και ο σεισμός μετατρέπουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε πρόσφυγες, μόνο οι πιο άκαρδοι ρατσιστές μπορεί να επιμένουν στην πολιτική της FRONTEX και των σαράντα κόσκινων για τα αθώα παιδάκια.


Γι´αυτό, όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαλέγουν το δρόμο του αγώνα, στα μπλόκα, στην απεργία, στην κατάληψη, στο συλλαλητήριο. Ένα κύμα από ανταρσίες φουντώνει. Είναι χρέος της Αριστεράς να το αγκαλιάσει, να το οργανώσει, να το βοηθήσει να αναδείξει τη δική του εναλλακτική προοπτική. Όχι ψάχνοντας κυβερνητικές συνεργασίες και δημοψηφίσματα, αλλά χτίζοντας τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για να επιβάλει το δίκιο των αγώνων μας.

Στην κατεύθυνση της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της τάξης που ευθύνεται για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία.