Ο Μπλερ υπόλογος για τα ψέματά του

Ομως, εκτός από τους πολεμοκάπηλους του σήμερα, το κίνημα δεν ξεχνάει έναν από τους αρχιπολεμοκάπηλους του κοντινού χτες.Την Παρασκευή ο Τόνι Μπλερ καταθέτει στα πλαίσια της διαδικασίας έρευνας που έχει ξεκινήσει από πέρσι σχετικά με τη συμμετοχή της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ. Τα όπλα μαζικής καταστροφής που δεν βρέθηκαν ποτέ και οι υποτιθέμενες απειλές του Ιράκ κατά της ασφάλειας της Ευρώπης ξαναέρχονται στο προσκήνιο. Εκείνα τα ψέματα του Μπλερ τον έκαναν τον πιο μισητό πρωθυπουργό μετά τη Θάτσερ. 

Σήμερα, μετά την καταδίκη του από τους απλούς ανθρώπους, έχει επιβραβευτεί από τους ισχυρούς με τη θέση του «ειδικού απεσταλμένου για τη Μέση Ανατολή». Η πλειονότητα του κόσμου στη Βρετανία απαιτεί την καταδίκη του Μπλερ και για τα ψέματα και για τα εγκλήματα. Οι οικογένειες των φαντάρων που σκοτώθηκαν στο Ιράκ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, καταγγέλλοντας τον Μπλερ ως βασικό υπεύθυνο για τους νεκρούς συγγενείς τους.

Το Stop the War αποκαλεί τις 29 Γενάρη «Ημέρα της Κρίσης» για τον Τόνι Μπλερ. Η «Κρίση» δεν θα γίνει φυσικά από τους δικαστές και τους διπλωμάτες αλλά από το κίνημα που θα διαδηλώσει μαζικά έξω από το Συνεδριακό Κέντρο όπου θα απολογείται ο πρώην πρωθυπουργός.