Συνεχίζουμε τη συμπαράσταση

Η μάχη στην ELITE, ιδιαίτερα τις μέρες που οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη και περιφρούρηση του εργοστασίου, απλώθηκε έξω από το εργοστάσιο και κέρδισε μαζική συμπαράσταση. Η καμπάνια που ξεκίνησε η Επιτροπή Αλληλεγγύης συνάντησε την ενθουσιώδη ανταπόκριση των εργαζόμενων και της νεολαίας σε γειτονιές και εργατικούς χώρους. Δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης άρχισαν να καταφτάνουν στο εργοστάσιο από σωματεία, συλλόγους και ομοσπονδίες μαζί με χιλιάδες υπογραφές και χιλιάδες ευρώ οικονομική ενίσχυση. Περιοδείες και εκδηλώσεις συμπαράστασης έγιναν σε μια σειρά χώρους, φοιτητικοί σύλλογοι έβγαλαν αποφάσεις στήριξης.

Η συναυλία είναι το επόμενο βήμα ενίσχυσης του αγώνα. Στόχος της είναι να εκφραστεί αλλά και να μεγαλώσει το κύμα συμπαράστασης σε αυτή τη μάχη που αφορά συνολικά την εργατική τάξη και τη νεολαία, για να μην πληρώσουν την κρίση των αφεντικών. Επιπλέον αποτελεί πρωτοβουλία στήριξης των ίδιων των εργαζόμενων για να συνεχίσουν μέχρι τη νίκη, κοντράροντας τις προσπάθειες απομόνωσής τους από τη μεριά του αφεντικού και της κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, σύντροφοι και συντρόφισσες από την Επιτροπή και την Εργατική Αλληλεγγύη επισκέφτηκαν το εργοστάσιο για να παραδώσουν την οικονομική ενίσχυση που είχαν μαζέψει από τις εξορμήσεις τους στις γειτονιές. Η Κατερίνα από τη Νίκαια, ο Γιάννης από τα Πετράλωνα, ο Κώστας από τα Εξάρχεια μετέφεραν στους εργαζόμενους τη μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου στον αγώνα τους και παρέδωσαν στην εργοστασιακή επιτροπή 500 ευρώ ενίσχυση. Την επόμενη ημέρα, σύντροφοι από τις περιοχές Ζωγράφου, Παγκράτι, Βύρωνα, Καλλιθέα, Ελληνικό και Νέα Σμύρνη επισκέφτηκαν το εργοστάσιο και έδωσαν 220 ευρώ οικονομική ενίσχυση. Μαζί τους φοιτητές από το Σύλλογο Φοιτητών της ΑΣΟΕΕ που πήρε απόφαση συμπαράστασης στην ELITE, άνοιξαν μπροστά στην είσοδο του εργοστασίου πανό με συνθήματα ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου.