Συναγερμός σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Παρά τον επιχειρούμενο αιφνιδιασμό να κατέβει το “Σχέδιο Αθηνά” στο μέσο της ακαδημαϊκής χρονιάς και της εξεταστικής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν προχωρήσει σε αποχή από την εργασία τους και κατάληψη, ενώ οι καθηγητές έχουν αποφασίσει αναστολή λειτουργίας επ’ αόριστον. Οι φοιτητές, παρά την στάση της ΔΑΠ που προσπαθεί να διαλύσει τις δυναμικές κινητοποιήσεις, έχουν καλέσει σε συγκέντρωση την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Oι Έκτακτοι των ΤΕΙ έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία καλούν και αυτοί στη συγκέντρωση.

Aποκλεισμός

Σε αποκλεισμό της Ακτής Δυμαίων προχώρησαν τη Δευτέρα 4/2 οι φοιτητές της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ της Πάτρας για την απόφαση του υπουργείου να τους μεταφέρει στο Μεσολόγγι. Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «το σχέδιο “Αθηνά” στοχεύει να καταρρίψει σταδιακά την δωρεάν παιδεία στην χώρα μας και μελλοντικά να αποσκοπεί στην ομαλή ένταξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με πορείες, διαμαρτυρίες και καταλήψεις ως το όπλο μας θα αντισταθούμε. ΔΕΝ φεύγουμε, ΔΕΝ υποκύπτουμε, ΔΕΝ φοβόμαστε».

Στα Γιάννενα οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τέχνης, το οποίο απορροφάται από τη Φιλοσοφική, έχουν καλέσει σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 8/2 στις 3μμ για να αποφασίσουν τις πρώτες κινήσεις τους. Στην Κέρκυρα, φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία τονίζουν «Δεν πάμε πουθενά». Στη Φλώρινα έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι φορείς, από το Δήμο μέχρι τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στις σχολές.

Οι φοιτητές του ΣΕΚ και των ΕΑΑΚ, παρά τις δυσκολίες της εξεταστικής, προτείνουν σε όλες τις σχολές να γίνουν συσκέψεις σε συντονισμό με τους διοικητικούς και τους καθηγητές και να ξεκινήσουν άμεσα οι Γενικές Συνελεύσεις φοιτητών και σπουδαστών. Με συνελεύσεις, καταλήψεις, μεγάλες διαδηλώσεις και συντονισμό με το εργατικό κίνημα μπορούμε να σταματήσουμε το «χατζάρι» του Αρβανιτόπουλου στις σχολές μας.