9 Φλεβάρη: Να σταματήσουμε τους δολοφόνους

Η 9 Φλεβάρη είναι η πρώτη μεγάλη μάχη μετά τις 19 Γενάρη και ταυτόχρονα είναι η αρχή για να αναγκάσουμε τους φασίστες να εξαφανιστούν από τις γειτονιές μας. Η τεράστια ανταπόκριση που έχουν βρει ως τώρα οι εξορμήσεις και οι παρεμβάσεις στα σχολεία της περιοχής, στους εργατικούς χώρους, στις πλατείες αποδεικνύει πως η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν αποδέχεται την παρουσία της Κομαντατούρ της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας.

Η επίθεση που έγινε στους κοινωνικούς χώρους του Ζωγράφου “Μπερντέ” και “Βίλα Ζωγράφου” αμέσως μετά την παρέλαση μίσους που οργάνωσαν οι φασίστες για τα Ίμια το Σάββατο 2 Φλεβάρη και η άμεση ανταπόκριση εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής έδειξε πως και στου Ζωγράφου, όπως και σε όλες τις τριγύρω περιοχές, τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου είναι άμεσα. Η εισβολή, μετά την επίθεση, της αστυνομίας στην γειτονιά με δεκάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και 8 διμοιρίες ΜΑΤ αναδεικνύει με τον πιο προφανή τρόπο ποιος είναι ο λόγος που οι χρυσαυγίτες έρχονται να ανοίξουν τα γραφεία τους απέναντι από το υπουργείο Προ.Πο. και δίπλα στα ΜΑΤ.

Δεκάδες είναι οι συλλογικότητες που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και καλέσματα. Η τοπική ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου, Ιλισίων, Γουδιού βρίσκεται στο κέντρο αυτής της μάχης, και όπως και όλες οι ΚΕΕΡΦΑ του κέντρου της Αθήνας, έχει βάλει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα δράσης. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε σειρά εξορμήσεων στα σχολεία.

Το ίδιο έχει συμβεί με τα νοσοκομεία και τους συλλόγους των εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση που έχουν πάρει αποφάσεις. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, αν και σε εξεταστική, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην μαζικοποίηση της κινητοποίησης. Ταυτόχρονα με αφισοκολλήσεις και πανό, όπως κάναμε και στις 19 Γενάρη, καλούμε με μαζικούς όρους στην προσυγκέντρωση του Σαββάτου στις 11πμ στην πλ. Γαρδένια για να διαδηλώσουμε μέσα από την γειτονιά μας μέχρι το σημείο της κεντρικής συνάντησης στη 1μμ στην διασταύρωση Κηφισίας και Αλεξάνδρας.

Είμαστε ξεκάθαροι. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στην γειτονιά μας και θα τους διώξουμε ό,τι και να γίνει. Ξέρουμε πως αυτή η μάχη που ξεκινάμε το Σάββατο θα έχει διάρκεια, αλλά επίσης, με την αυτοπεποίθηση που έχουμε πάρει από τις 19 Γενάρη, με τις πλάτες και την συμπαράσταση των εκατοντάδων χιλιάδων αντιφασιστών από όλη την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο θα τους τσακίσουμε και θα κλείσουμε την “Κεντρική Διοίκηση” (όπως αναγράφεται απ' έξω) των Ναζί. Ούτε στην Αθήνα, ούτε στου Ζωγράφου, ούτε πουθενά.

Μηνάς Χρονόπουλος


Κάλεσμα για να κλείσουν τα γραφεία της "Χρυσής Αυγής"

Στην κινητοποίηση της 9 Φλεβάρη, μέχρι στιγμής καλούν:

Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας,

Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αθήνας

5μελής ΕΙΝΑΠ Ερυθρού Σταυρού

Σωματείο Εργαζομένων Αγ. Σάββα

Σωματείο Εργαζ. Λαϊκού Νοσοκομείου

Σωματείο Εργαζ. Γ.Ν. Γεννηματάς

Σύλλογος Υπαλλήλων

ΓΓ Βιομηχανίας & Ενέργειας

Συσπείρωση Δημοσιογράφων

Αντιφασιστική Κίνηση

7ου διαμερίσματος

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία

Αγ. Παρασκευής-Χολαργού-Παπάγου

Αντιφασίστες-ριες Γκύζη

Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου

Αντιφασιστική ΕΜΠ

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία

γειτονιών κέντρου

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία

Νέας Σμύρνης

Πρωτοβουλία Καλλιθέας ενάντια

στο φασισμό και τη ρατσιστική βία

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

Φοιτητικοί Σύλλογοι ΕΣΠΑ

και Πολυτεχνείου

Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου

Δίκτυο Αντίστασης και

Αλληλεγγύης 7ου Διαμερίσματος

ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ. (κατάληψη προσφυγικών)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκηπων-

Γκύζη-Πολυγώνου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλανδρίου-Βριλισίων-Ψυχικού

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εξαρχείων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου-Ιλισίων-Γουδιού

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πετραλώνων-Κουκακίου-Ν.Κόσμου

ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκηπων

ΣΥΡΙΖΑ Γκύζη

ΚΕΕΡΦΑ