Απεργιακές φρουρές

«Η απεργία στο Δήμο Αγίας Παρασκευής είχε μεγάλη επιτυχία. Ο Σύλλογος Εργαζόμενων είχε οργανώσει περιοδείες στους χώρους μέσα και έξω από το Δημαρχείο. Σε αυτές συμμετείχαμε και εμείς διακινώντας την Εργατική Αλληλεγγύη. Ήταν καθαρή η διάθεση του κόσμου να αντιδράσει στα μέτρα της κυβέρνησης. Ανταποκρινόμενοι σε αυτή τη διάθεση οι νεοεκλεγέντες συνδικαλιστές, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του σωματείου που είναι μέλος του ΣΕΚ, οργάνωσαν περιφρούρηση της απεργίας έξω από το Δημαρχείο. Όλο αυτό λειτούργησε υπέρ της απεργίας αφού απέργησαν τα 3/4 των εργαζόμενων και πάνω από είκοσι άτομα κατέβηκαν με το πανό του Συλλόγου στην απεργιακή διαδήλωση για πρώτη φορά», μας είπε ο Σταμάτης Χατζηδήμου.

«Την Τετάρτη πήγαμε στις 5:30 το πρωί στην απεργιακή φρουρά που οργάνωναν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Περιστερίου. Κάναμε προσπάθεια μαζί με τους εργαζόμενους να πείσουμε όλους να απεργήσουν. Άνοιξε συζήτηση για το πώς μπορούμε να ανατρέψουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Μετά κατεβήκαμε όλοι μαζί στην πορεία με το πανό που είχαν φτιάξει», μας είπε η Λίλιαν Μπουρίτη.

«Την Τετάρτη το πρωί στις 6πμ έγινε περιφρούρηση στις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Αθηνών που εργάζονται σε εργολάβο. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Σύλλογο Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το ΠΑΜΕ και φοιτητές από τα ΕΑΑΚ και την ΠΚΣ. Πήγαμε στο χώρο, συζητήσαμε μαζί τους και τους καλέσαμε να συμμετέχουν στην απεργία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Οι εργαζόμενές μας καταγγείλανε ότι η εργοδοσία τους παρακρατεί παράνομα μεροκάματα για τις αργίες της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, ενώ τα εισπράττει από το Πανεπιστήμιο. Επίσης, μας είπαν ότι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο γιατί ακούγεται ότι θα αναλάβει άλλος εργολάβος την καθαριότητα του Πανεπιστημίου. Τα αιτήματά τους είναι αυξήσεις και μόνιμη δουλειά και ανανέωση των συμβάσεών τους ακόμα και αν αλλάξει ο εργολάβος. Αυτό το αίτημα χρειάζεται να υποστηριχτεί και από το σύλλογο των μονίμων εργαζομένων αλλά και από τους φοιτητικούς συλλόγους», δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ιωάννα Λούβρου, εργαζόμενη στη ΦΜΣ.