ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Οι μηχανικοί του Δημοσίου έχουν προχωρήσει ήδη σε απεργία-αποχή για το διάστημα 10/2 έως 28/2/2010 από τα Συμβούλια Δημοσίων Έργων και Τεχνικά Συμβούλια Κεντρικού, Περιφερειακού και Νομαρχιακού επιπέδου, το Κεντρικό Συμβούλιο Μελετών, καθώς και από όποιες άλλες Επιτροπές και Συμβούλια των Υπουργείων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Περιφερειών της Χώρας και των Ο.Τ.Α Α΄ και Β΄ βαθμού συμμετέχουν διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη των Πρωτοβάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ΕΜΔΥΔΑΣ στο εξώδικο που έχει αποστείλει «το διάστημα από 10/02/2010 μέχρι και 28-02-2010, οι Πρωτοβάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ μπορούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους και απλή ανακοίνωση στην περιοχή ευθύνης τους, να πραγματοποιήσουν επιπλέον στάσεις εργασίας και απεργίες εάν κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να αποτρέψουν κρίσιμες δημοπρασίες ή να αποκλείσουν τη λειτουργία Πολεοδομικών Γραφείων κλπ».

Μαζική ήταν η συμμετοχή της ΕΜΔΥΔΑΣ στην απεργιακή συγκέντρωση. «Ελπίζουμε ότι η σημερινή απεργία είναι ένα πρώτο βήμα για να κλιμακωθούν οι αγώνες την επόμενη περίοδο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι μηχανικοί απέχουν απ΄ όλες τις επιτροπές για όλο το Φλεβάρη. Οι χθεσινές εξαγγελίες δείχνουν ότι έχουμε φτάσει στο όριο. Ούτε ο Μητσοτάκης δεν είχε τολμήσει να τα κάνει αυτά τα πράγματα» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

«Οι μειώσεις που γίνονται στο εισόδημά μας είναι σημαντικές. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Πρώτη φορά, είναι τόσο αγανακτισμένος, βράζει. Υπάρχει διάθεση για κλιμάκωση, φαίνεται αυτό από τη σημερινή συγκέντρωση. Την κρίση να μην την πληρώσουμε εμείς, αλλά αυτοί που έχουν φάει τα κλεμμένα. Στις 24 Φλεβάρη πρέπει να κατέβουμε ακόμα περισσότεροι στο δρόμο, να ξεχειλίσει η Αθήνα» μας είπε η Βάγια Γκούμα, εργαζόμενη στο ΥΠΕΧΩΔΕ.