Μαρξισμός 2010

Για όλους εμάς που ζούμε, δουλεύουμε και παλεύουμε εδώ, η έκβαση του διλήμματος εξαρτάται από το πώς οργανώνουμε τους αγώνες μας, πώς αξιοποιούμε την εμπειρία του κινήματος, με ποιες ιδέες, με ποια Αριστερά, με ποια προοπτική.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι αφιερωμένο φέτος το τετραήμερο του Μαρξισμού που οργανώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.

13-16 Μάη

Ο Μαρξισμός 2010 θα γίνει στις 13-16 Μάη στην Αθήνα, στην ΑΣΟΕΕ και φιλοδοξεί να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερους αγωνιστές και αγωνίστριες από όλους τους χώρους να αναζητήσουν από κοινού τις καλύτερες απαντήσεις στην κρίση του καπιταλισμού.

Θα είμαστε εκεί από τους μαθητές της εξέγερσης του Δεκέμβρη μέχρι τους απεργούς που υπερασπίζονται τους μισθούς και τις θέσεις δουλειάς, και από τους μετανάστες από την Αφρική και την Ασία μέχρι τους φοιτητές που δίνουν μάχες ενάντια στην καταστολή, τον ρατσισμό και τις φασιστικές επιθέσεις.

Θα πάρουμε σαν αφετηρία μας τις επαναστατικές ιδέες του Καρλ Μαρξ και θα ζητήσουμε τη συμβολή των καλύτερων εισηγητών από το ελληνικό και το διεθνές κίνημα. Θα μοιραζόμαστε σε πολλές ταυτόχρονες συζητήσεις στη διάρκεια της μέρας και τα βράδια θα συγκεντρωνόμαστε σε μεγάλες συζητήσεις πάνω στα πιο καυτά θέματα: Υπάρχει απάντηση στην κρίση, μπορούμε να σταματήσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις, πώς μπορούμε να δυναμώσουμε την εργατική αντίσταση, τι έχει να μας πει η αντικαπιταλιστική αριστερά της Ευρώπης;

Σας περιμένουμε για να κάνουμε μαζί τον Μαρξισμό 2010 το καλύτερο εργαστήρι των αγώνων μας.