ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΦΟΡΙΕΣ, ΤΕΛΩΝΕΙΑ - Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες δείχνουν το δρόμο

Την Τρίτη 16/2 πρώτη ημέρα των 48ωρων επαναλαμβανόμενων έγινε μαζική περιφρούρηση έξω από το Υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα. Αμέσως μετά έγινε σύσκεψη Πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΟΣΥΟ. Ολοι οι πρόεδροι των Συλλόγων εκτός από έναν, έβαλαν πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων ενώ η εικόνα που μπήκε ήταν ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν γύρω στο 95%.

«Έχουμε αποφασίσει απεργία διαρκείας για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης» μας είπε ο Μάκης Δασκαλόπουλος, εργαζόμενος στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, που συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση της 10ης Φλεβάρη, με το μπλοκ της ΟΣΥΟ. «Πιστεύουμε ότι αν περάσουν οι περικοπές σε εμάς στη συνέχεια θα πέσουν οι μισθοί όλων των υπαλλήλων με αποτέλεσμα να ζούμε απλά για να δουλεύουμε. Και μάλιστα την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αυξάνει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Αυτή είναι η «λύση» που έχουν για να «σωθούν» τα Ταμεία. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να κλιμακώσουν τις απεργίες και μάλιστα είναι καιρός να εξεγερθεί όλος ο κόσμος, με αίτημα να ανέβουν οι μισθοί όλων και όχι απλά να διατηρηθούν.

Λεφτά υπάρχουν. Να βάλουμε χέρι πρώτα πρώτα σε αυτούς που τα φάγανε και από τις δύο κυβερνήσεις εδώ και τόσα χρόνια και από το κεφάλαιο το οποίο με τη δικαιολογία ότι πρέπει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας το αφήνουν να διατηρεί τα κέρδη του. Γιατί και από την ΕΕ αυτό ζητάνε. Δηλαδή για να γίνουμε «ανταγωνιστικοί» ζητάνε να μειωθούν τα έξοδα του κράτους, δηλαδή οι μισθοί αλλά όχι τα έσοδα και τα κέρδη του κεφαλαίου, αυτά να παραμένουν ανέγγιχτα».

Συνάντηση

Οπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία την Τρίτη 9/2 πραγματοποιήθηκε έκτακτη «συνάντηση» της ΟΣΥΟ, της ΟΤΥΕ, και της ΠΟΕ -ΔΟΥ με τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος τους ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία είναι: «Πάγωμα των μισθών, Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, Μείωση των επιδομάτων ΔΙΒΕΕΤ - ΔΕΧΕ - ΔΕΤΕ κατά 10%, Μείωση των εξόδων κίνησης κατά 10%, Υπαγωγή των εξόδων κίνησης στη φορολογική κλίμακα».

«Αν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί άμεσα, ότι τα μέτρα που προτείνει είναι αντιλαϊκά και διαρρηγνύουν τις σχέσεις της με τον κόσμο της εργασίας, τότε οι πρώτες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους μαζί με αυτές που έρχονται, θα δώσουν απάντηση σ΄ αυτές τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Εμείς με τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διατήρηση και διεύρυνση των κεκτημένων μας, μέχρι να καταλάβουν ότι την κρίση δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, αλλά αυτοί που ζητούν το αίμα τους. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, συντεταγμένος και ενωτικός», είναι το μήνυμα που στέλνει στην κυβέρνηση η ΟΣΥΟ.