Μυριάνθη Λοΐζου, Λευκωσία: “Ξεσηκωμός η λύση”

Τα συνθήματα “Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά”, “εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές” δονούσαν για ώρες την ατμόσφαιρα στο κατάμεστο από κόσμο χώρο μπροστά από τη βουλή απηχώντας την οργή των απλών ανθρώπων για την μεγάλη ληστεία σε βάρος τους που ετοίμαζε η κυβέρνηση.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών και κομματικών προελεύσεων, ενταγμένοι και ανένταχτοι. Ο φόβος και η αβεβαιότητα για το τι έπεται, το μούδιασμα και το πάγωμα μπροστά στα πρωτόγνωρα γεγονότα αντανακλάτο στα πρόσωπα πολλών ανθρώπων. Μια νεαρή δήλωσε «τέρμα, είμαστε η τελευταία γενιά. Μην περιμένετε εμείς να κάνουμε παιδιά και να ζήσουν σ’έναν τέτοιο κόσμο».

Το ρυθμό όμως τον έδιδε ο κόσμος της αριστεράς, ΑΚΕΛικοί και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Δεκάδες ήταν οι διαδηλωτές από χώρες που πληρώνουν ήδη το τίμημα από τα ληστρικά “μνημόνια διάσωσης” αλλά και αγωνίζονται για να τα ανατρέψουν. “Σύντομα θα επιβάλουν και σε μας τέτοια μέτρα” δήλωσε μια ισπανίδα διαδηλώτρια σε κυπριακό κανάλι.

Πολλοί κρατούσαν αυτοσχέδια πλακάτ “International Murderers of Future”, “E.U who is next, Spain or Italy?”

“Δεν θα περάσει, δεν θα περάσει” φώναζαν και χτυπούσαν ρυθμικά παλαμάκια οι διαδηλωτές στέλλοντας το μήνυμα ότι η λεηλασία της ζωής μας από τους τροϊκανούς και τους εδώ εκπροσώπους τους ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ! Ακολουθούσε το “έξω η τρόϊκα από την Κύπρο”

“Να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, οι Κύπριοι καταθέτες” μάς διαμήνυσε η Μέρκελ και εμεις απαντούμε “Νίκο πάρε την Άγκελα και έξω από εδώ, ούστ”.  “Δικιά τους η κρίση ξεσηκωμός η λύση”.