Κλινική Παπαδημητρίου - Όχι στο κλείσιμο

Το κλείσιμο της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παπαδημητρίου στη Νίκαια ανακοίνωσε η εργοδοσία, πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους και ηλικιωμένους.

“Μία επιχείρηση που επί τόσα χρόνια έβγαζε τρελά κέρδη από τα νοσήλια των ηλικιωμένων, τώρα ανακοίνωσε ξαφνικά ότι μέσα σε 10 μέρες θα κλείσει”, μας είπε η Γεωργία Ευθυμίου, νοσηλεύτρια στη Μονάδα και μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά. “Ειδοποίησαν τους συγγενείς να πάρουν τους ηλικιωμένους από το γηροκομείο και εμάς τους εργαζόμενους που δουλεύουμε χρόνια σε αυτή την κλινική μας πετά στο δρόμο. Ασθενοφόρα πάνε και έρχονται και μεταφέρουν τους ηλικωμένους σε άλλες κλινικές, ενώ μέσα στο χώρο εργασίας κυκλοφορούν ακόμα και μπράβοι. Οι εργαζόμενοι έχουμε δώσει πολύ σκληρες μάχες για να κρατήσουμε τις δουλειές μας. Πριν από δύο μήνες όταν εμφανίστηκε ο κ. Παπαδούλης που είχε ισχυριστεί ότι είναι ο νέος εργοδότης και ότι θα προχωρήσει σε 24 απολύσεις εργαζομένων, είχαμε πραγματοποιήσει μια 24ωρη απεργία με 100% επιτυχία”.

“Είναι θράσος για το αφεντικό που έβγαλε απίστευτα κέρδη όλα αυτά τα χρόνια να επιλέγει να κλείσει χρήσιμες υπηρεσίες για την κοινωνία και τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας”, αναφέρει ανακοίνωση της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης. “Η απόφαση για το λουκέτο έχει την κάλυψη των πολιτικών επιλογών κυβέρνησης και τρόικας που όχι μόνο διαλύουν παντού την πρόνοια και την πρωτοβάθμια υγεία και περίθαλψη, αλλά και με τις αποφάσεις τους, έχουν δώσει το ελεύθερο στα αφεντικά στην ιδιωτική υγεία να αλωνίζουν, με απανωτά λουκέτα και μαζικές απολύσεις, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μεγάλες περικοπές στους μισθούς.

Δεν θα αφήσουμε να βάλουν λουκέτο σε τόσο κρίσιμες και αναγκαίες κοινωνικά υπηρησίες για όλους μας. Να παλέψουμε για να περάσει η λειτουργία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παπαδημητρίου στις δημόσιες δομές πρόνοιας.

Ο αγώνας των εργαζόμενων στην Κλινική Παπαδημητρίου χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων. Είναι κομμάτι της πάλης που δίνουμε παντού, για να υπερασπιστούμε τις δουλειές, τους μισθούς μας, τις συλλογικές συμβάσεις και κατακτήσεις μας. Η απεργιακή αντίσταση των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους, στην ιδιωτική υγεία, στην εκπαίδευση, στα νοσοκομεία είναι και ο μόνος δρόμος για να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία και την πολιτική της κυβέρνησης της τρόικας και του ΔΝΤ.

Όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να ξεσηκώσουμε την γειτονιά, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, όλους τους φορείς, για να μείνει ανοιχτή η κλινική Παπαδημητρίου στην Νίκαια”.