ΟΣΕ: Ακινητοποιημένα βαγόνια

Ακινητοποιημένα παρέμειναν τα βαγόνια του Προαστιακού και του ΟΣΕ από τις 23 μέχρι τις 25 του Μάρτη λόγω της 3ήμερης απεργίας που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

“Παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενάντια στις μειώσεις μισθών και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου κι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΕΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, που έχει να κάνει με τη συντήρηση των συρμών”, δήλωσε στην Ε.Α, ο Κώστας Μαυρομιχάλης, εργαζόμενος στον ΟΣΕ.

“Τρένα δεν κινήθηκαν καθόλου, γεγονός που δείχνει τη συμμετοχή. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, αφού οι μηχανοδηγοί, ως πρωτοβάθμιο σωματείο, έχουν αποφασίσει να μην κινούν τα εμπορικά τρένα τις βραδινές ώρες, με στάσεις εργασίας. Ο σκοπός είναι με αυτό τον τρόπο να μπλοκαριστεί το εμπορικό κομμάτι που εκμεταλλεύεται η Rosco, η Hewlett Packard κλπ. Η ηγεσία της ΠΟΣ θέλει να διασπάσει τον αγώνα, με την έννοια ότι παλεύουν να πάρουν κανά επίδομα κάποια κομμάτια εργαζομένων κι αυτό είναι όλο. Το θέμα είναι προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία της σταθερής τροχιάς, για να πέσει αυτή η πολιτική.”