Καλλιθέα: Επίθεση στο μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ

Επίθεση στο μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ και σε όλη την αριστερά έκαναν οι φασίστες με τις πλάτες των μπάτσων αμέσως μετά την παρέλαση στην Καλλιθέας.

“Κάποια στιγμή και αφού τελείωσε η μαθητική παρέλαση, το μπλοκ των διαδηλωτών έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και έτσι ξεκίνησε η διαδήλωση. Η αστυνομία αντί να αποκόψει τους νεοναζί, τους άφησε να περπατάνε παράλληλα του κόσμου που διαδήλωνε, με αποτέλεσμα προπηλακισμοί, βρισιές, εκσφενδονισμός αντικειμένων και σεξιστικές επιθέσεις στις συντρόφισσες να αποτελούν μερικές από τις επιθέσεις των νεοναζί, είτε στον κόσμο του μπλοκ που διαδήλωνε, υπό την ανοχή της αστυνομίας. Αποκορύφωμα η κοινή επίθεση των μπάτσων μαζί με τους χρυσαυγίτες, όπου έσκισαν το πανό και επιτέθηκαν στον κόσμο που διαδήλωνε με κλοτσιές και μπουνιές”, τόνισε μιλώντας στην Ε.Α. ο Ραφαήλ Καστρίτσης από την ΚΕΕΡΦΑ Καλλιθέας.

“Στόχος της σημερινής παρουσίας των φασιστών δεν ήταν απλά να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, αλλά να φοβίσουν και να εμποδίσουν την αντιρατσιστική παρέμβαση των μελών της ΚΕΕΡΦΑ που μοίραζαν υλικό και συζητούσαν με τους μαθητές και τον κόσμο της Καλλιθέας για την ιθαγένεια και την μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 του Μάρτη στην Ομόνοια. Τους απαντάμε ότι αυτή η συνεργασία, δεν θα προχωρήσει ούτε στην γειτονιά της Καλλιθέας ούτε πουθενά!” τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ.